تشخیص جنسیت فرد از روی اثر انگشت
اثر انگشت یکی از مهمترین روش هایی است که از قرن نوزدهم میلادی برای شناسایی مجرم مورد استفاده قرار می گیرد. از آن دوران تاکنون، تغییر چندانی در این روش حاصل نشده است و فقط به کمک نرم افزارهای مختلف و پایگاه های اطلاعاتی جامع، سرعت این فرآیند افزایش یافته است.
محققان دانشگاه نیویورک در آلبانی، موفق به توسعه سیستمی شده اند که در آن اثر انگشت فقط به عنوان یک سابقه بصری استفاده نمی شود. این سیستم با تجزیه و تحلیل عرق به جا مانده از صاحب اثر انگشت به لحاظ محتوای بیوشیمیایی؛ به ویژه اسید آمینه، جنسیت فرد را تشخیص می دهد.
این روش بر مبنای این واقعیت قرار دارد که میزان اسید آمینه موجود در عرق زنان دو برابر مردان است. این اولین بار نیست که دانشمندان اثر انگشت را مورد تجزیه و تحلیل بیوشیمیایی قرار می دهند؛ ولی این روش قادر به تشخیص جنسیت صاحب اثر انگشت با 99 درصد دقت است.
برای استخراج اسید آمینه، اثر انگشت به فیلمی از جنس پلی اتیلن انتقال داده می شود، سپس با یک قطره از اسید هیدروکلریک رقیق شده، اسید آمینه از لیپید جدا می شود. در نهایت میزان اسید آمینه با استفاده از یک تست رنگ مبتنی بر آنزیم، اندازه گیری می شود. این روش در مقایسه با روش های دیگر از جمله طیف سنج جرمی، ساده و مقرون به صرفه است.
به گزارش ایرنا از ساینس،محققان به دنبال نشانگر های دیگری برای آنالیز اثر انگست هستند و امیدوارند در آینده ای نزدیک، روش هایی توسعه یابد که بتواند در قالب یک کیت ساده، علاوه بر جنسیت، سن و نژاد مظنون را شناسایی کند. نتایج این تحقیقات در نشریه Analytical Chemistry منتشر شده است.