ساخت ستون جداکننده سلولی توسط محققان دانشگاهی کشور
سینا اسد علیزاده از محققان این طرح در دانشگاه صنعتی شریف که محققان دانشگاه تهران نیز در آن همکاری داشتهاند، در گفتوگو با ایسنا، دستگاه جدا کننده سلولی را از دستگاههای مورد نیاز در آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی و درمانی عنوان کرد و گفت: در پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی و درمانی برای جداسازی یا مرتبسازی سلولها از دستگاههای جداکننده سلول استفاده میکنند.
وی افزود: با توجه به نیاز فراوان کشور به این دستگاه با اجرای پروژه تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی شریف و با همکاری دانشگاه تهران موفق به طراحی و ساخت ستونهای جدا کننده سلولی این دستگاه شدیم. علیزاده درباره نحوه عملکرد این ستونها در جداسازی سلولها گفت: سلولهای مورد نظر از طریق میکروبیدهای مغناطیسی با استفاده از آنزیمها نشاندار میشوند و زمانی که سلولها در داخل این ستون قرار میگیرند، سلولهای نشاندار شده تحت تأثیر میدانهای مغناطیسی، از سایر سلولها جداسازی میشوند.
این محقق کاربرد این ستونها را جداسازی هر نوع سلول اعم از انسانی و حیوانی ذکر کرد و ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و درمانی از نمونههای آلمانی این دستگاه استفاده میکنند و این ستون به گونهای طراحی شده است که قابلیت انطباق با دستگاههای وارداتی موجود در کشور را دارد.
وی درصد خلوص بالای سلولهای جداسازی شده را از مزایای این محصول عنوان و خاطرنشان کرد: از این دستگاه میتوان در فعالیتهای درمانی، تشخیصی و پژوهشی در حوزههای سلولهای بنیادی، سرطان، ایمونولوژی و سلامت جنین استفاده کرد.
علیزاده از طرح توسعهای این ستون دستگاه جداکننده سلولی خبر داد و گفت: نسخه پیشرفته این ستون با کاربرد در درمان ناباروری در دستور کار قرار دارد.وی با تاکید بر این که نمونه اولیه این ستون طراحی و عرضه شده است، اضافه کرد: در حال مذاکره با چند شرکت داروسازی برای واگذاری لیسانس این ستون هستیم.
علیزاده به اهمیت ساخت این ستونها اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر کشور به 50 هزار دستگاه جداکننده سلولی نیاز دارد و میزان گردش مالی بازار ایران از این محصول 2.5 میلیارد تومان است.
No tags for this post.