کشف روشی برای تبدیل سلول های بنیادی به سلول های استخوانی
محققان دانشگاه کارولینای شمالی با این هشدار که روش آنها در تبدیل سلول های بنیادی به سلول های استخوانی راه حلی برای پوکی استخوان به شمار نمی رود، اعلام کردند که سلول های بنیادی می توانند به ترمیم شکستگی استخوان و یا جایگزینی استخوان لگن به ویژه در افراد سالخورده کمک کند.
براساس این گزارش، محققان موفق به کشف پروتئینی به نام آکتین actin شدند که موجب تشکیل فیبرهایی در بخش سیتوپلاسم اسکلت سلولی می شود.
محققان انتظار داشتند زمانی که cytochalasin D به یک سلول بنیادی وارد می شود، پروتیین آکتین را در اسکلت سلولی تجزیه کند و توانایی آن را برای تبدیل شدن به سلول استخوانی از بین ببرد.
اما آنها مشاهده کردند که آکتین به سمت هسته سلول ها حرکت کرد و باعث شد که آنها به استئوبلاست تبدیل شوند.
محققان این آزمایش را به گونه ای انجام دادند که در آن اسکلت سلولی سلول ها تخریب شد اما آکتین به هسته های سلول وارد نشد و نتیجه این بود که سلول ها به سلول های استخوانی تبدیل نشدند.
در جریان آزمایش، محققان سپس سلول های بنیادی جدیدی را به موش ها تزریق کردند و متوجه شدند که cytochalasin D موجب رشد استخوان و تشکیل سریع استخوان شد.
به گفته محققان ، اطلاعات و تصاویر این تحقیق آنقدر واضح است که برای مشاهده نتیجه عملکرد cytochalasin D در عرض یک هفته روی موش، نیازی به داشتن تخصص در زمینه زیست شناسی استخوان نیست.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس،این مطالعه در مجله Stem Cells منتشر شده است.