مراقب انتقال باکتری های بیماری زا در آشپزخانه باشید
طبق آخرین تحقیقات انجام شده از سوی سازمان غذا و دارو با همکاری دانشگاه جورجیا، وسایل آشپزخانه همچون چاقو یا رنده که بعد از استفاده و تماس با محصولات غذایی به انواع باکتری ها آلوده می شوند، امکان انتقال این باکتری ها را دارند.
پروفسور «مارلین اریکسون»، از بخش بهداشت محیط و مواد غذایی، در این باره می گوید: «متاسفانه بسیاری از مصرف کنندگان از گسترش باکتری ها توسط وسایل آلوده آشپزخانه و یا سطوح آلوده در آشپزخانه بی اطلاع هستند. همین که بدانیم وسایل آشپزخانه آلوده باعث گسترش آلودگی می شوند، مهم است و باعث می شود تا ما در تمیزی آنها دقت بیشتری بکنیم.»
اریکسون در ۱۰ سال اخیر، به بررسی بهداشت محصولات غذایی پرداخته است. اساساً تمرکز او، بر چگونگی گسترش باکتری ها در مراحل اولیه، یعنی از همان ابتدا که سبزیجات در مزارع کشت و پرورش می یابند، بوده است.
در سال ۲۰۱۳ تحقیقات او در مورد انتقال ویروس ها و هپاتیت A، از یک محصول آلوده به وسایل آشپزخانه بوده است. او دریافت که چرخ کردن و بریدن محصولات آلوده با چاقو و وسایل آشپزخانه و استفاده مجدد از همان وسیله و چاقو در محصولات بعدی، یکی از عوامل مهم گسترش آلودگی و باکتری ها است.
اریکسون در آزمایشاتی که در آزمایشگاه بر روی سبزیجات و میوها انجام داد، برخی باکتری های بیماری زا مانند سالمونلا و ای . کولی که در اکثر مواد غذایی حضور دارند را بکار گرفت.
اریکسون با استفاده از چاقو، گوجه فرنگی و طالبی و انواع دیگر محصولات را بدون شستن چاقو برش داد تا به سرعت گسترش باکتری ها با چاقویی که دائماً استفاده می شود، پی ببرد و شرایط را در بدترین حالت ممکن (عدم شستشوی مکرر چاقو) بسنجد.
محققان همچنین از رنده برای خرد کردن هویج استفاده کردند تا سرعت انتقال باکتری های بیماری زا به رنده را مشخص کنند. آنان دریافتند که هم چاقو و هم رنده باعث انتقال باکتری ها از یک محصول به محصول دیگر می شوند البته اگر طی مصرف شسته و ضدعفونی نشوند.
اریکسون می گوید: «بسیاری از مواد و ذرات ریز و خرد شده از محصول غذایی آلوده در رنده باقی می مانند و اگر رنده را بلافاصله برای خرد کردن هویج مصرف کنید، به راحتی آلودگی منتقل خواهد شد.»
وسایل آشپزخانه به چاقو و رنده محدود نمی شوند. اریکسون به آزمایش نقش انتقال باکتری توسط دیگر وسایل آشپزخانه مانند پوست کن ها نیز پرداخته است.
به گزارش مهر، طی مطالعات جداگانه ای که اریکسون به انجام رساند نشان داد که هنگام پوست کندن و تمیز کردن برخی محصولات غذایی مانند هویج، خربزه و کرفس این وسایل آشپزخانه هستند که باعث انتقال آلودگی می شوند نه خود محصول غذایی. حتی اگر وسایل آشپزخانه مرتباً داخل آب روان قرار داشته باشند، هنوز هم آلوده هستند.
No tags for this post.