داروی نانویی درمان آکنه ساخته شد
حمیدرضا کلیدری متخصص دارویی و مجری طرح ساخت «نانوژل اسپیرونولاکتون» در گفتگو با مهز گفت: دارویی به عنوان «آنتی آندروژن» که به صورت قرص «آلداکتون» توسط بیماران مبتلا به آکنه مبتلا استفاده می شود، عوارض زیادی دارد.
وی با بیان اینکه دوره زمانی مصرف این دارو شش ماه است، اظهار داشت: بیمارانی که از این دارو استفاده می کنند دچار عارضه هایی همچون سردرد، سرگیجه و تهوع می شوند و احتمال ابتلا به سرطان پستان در آنها افزایش می یابد.
کلیدری اظهار داشت: به همین دلیل به فکر افتادیم تا ماده موثره اولیه «اسپیرونولاکتون» را در نانوذرات لیپیدی بارگذاری کنیم و به شکل ژل در بیاوریم تا به صورت قرص مصرف نشود و در نهایت عوارضی برای بیمار نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به آکنه خفیف تا متوسط از این دارو می تواند استفاده کنند، اظهار داشت: نتایج نشان می دهد با استفاده از این دارو بیشتر از ۶۰ درصد بهبودی در بیماران دیده می شود و دیگر لازم نیست این دارو را به صورت قرص مصرف کنند.
به گفته کلیدری، همچنین استفاده از این داروی جدید به صورت موضعی، عوارضی در بیماران به وجود نمی آورد چرا که بیش از ۸۵ درصد مواد این نانو دارو از آب است و خشکی پوست بیمار را به دنبال نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر نمونه اولیه این دارو ساخته شده است، گفت: اکنون این ترکیب جدید «آلداکتون» را ثبت اختراع کرده ایم و قرار است تا یک سال دیگر به ثبت بین المللی برسد.
No tags for this post.