پژوهش جدید ناسا بر روی باکتریهای ایستگاه فضایی بینالمللی
ایستگاه فضایی بینالمللی از محیطی بسیار متفاوتتر از زمین با میزان بالای دیاکسیدکربن و جاذبه و همچنین محدودیت در فضای محصور با حضور ثابت انسان برخوردار است. ماموریتهای طولانی مدت فضایی به درک کامل از آن محیط نیاز داشته و بخش بزرگی از آن، مقابله با تجمع میکروبهایی است که در آنجا وجود دارد و دانشمندان آن را میکروبیوم مینامند.
پژوهش جدید ناسا به رهبری آزمایشگاه پیشرانش جت در کالیفرنیا بر موضوع مقابله با میکروبهای فضایی تمرکز داشته و با استفاده از تکنیکهای تجزیه و تحلیل مولکولی، فناوری توالی دیانای را برای شناسایی هرچه سریعتر و دقیقتر جامعه میکروبی بکار گرفته است.
محققان به بررسی نمونههایی از کیسه غبار جاروبرقی و فیلترهای هوا در ایستگاه فضایی پرداختند. نمونههای میکروارگانیسم جمعآوری شده توسط دانشمندان رنگآمیزی شدند که به آنها اجازه تعیین زنده و یا مرده بودن سلولها و در نتیجه، ارزیابی دقیق تنوع و اندازه جمعیت باکتریایی را داد.
نتایج بدست آمده با میکروبهای شناسایی شده از یک اتاق تمیز بر روی زمین مقایسه شدند.
محققان دریافتند باکتریهای پوستی Propionibacterium وCorynebacterium در ایستگاه فضایی فراوانتر از اتاقهای تمیز در زمین هستند. چنین باکتریهایی معمولا مضر نیستند اما میتوانند منجر به تحریک پوست یا التهاب شوند.
به بیان کلی، این پژوهش نشان داد که اکتینوباکتریها در ایستگاه فضایی شایعتر از اتاقهای تمیز بودند که به نظافت دقیق موجود در اتاقهای تمیز نسبت داده شده و انسانها مانند ایستگاه مدارگرد بطور دائم در آن حضور ندارند.
مرحله اول آزمایش تنها یک گام اولیه برای درک محیط میکروبی ایستگاه فضایی است. در آینده، روش توالی دیانای میتواند برای بررسی اثرات جاذبه بر روی باکتریها بکار گرفته شود.
اگر برخی از این باکتریها در مقابله با جاذبه بهتر عمل کنند، به احتمال زیاد در چنین محیطی خطرناکتر خواهند شد. درک کامل از محیط فضایی برای سفرهای طولانیمدت به فضا مانند ماموریت ناسا به مریخ که در آن یکی از نگرانی های اصلی، اطمینان از این که هم فضانوردان و هم تجهیزات در شرایط مطلوب باقی میماند، حائز اهمیت است.
به گزارش ایسنا، نتایج این پژوهش در مجله Microbiome منتشر شده است.
No tags for this post.