با کپی برداری و تقلب در پایان نامه نویسی برخورد قانونی صورت گیرد
دکتر غلامرضا حسن زاده در گفت وگو با ایسنا ، با بیان این مطلب که مسلط بودن استاد راهنما بر مقاله نویسی و طراحی موضوع پایان نامه دانشجویی اهمیت بسزایی دارد، اظهار کرد: عدم تسلط برخی اساتید در نگارش پژوهش، آزمونهای آماری و واگذار کردن موضوع پایان نامه به عهده دانشجو می تواند احتمال خطا در پژوهش را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه استاد راهنما باید نظارت و دقت بیشتری روی روش نمونه گیری پژوهش داشته باشد، یادآور شد: در مقطع کارشناسی ارشد از دانشجو توقع داریم تکنیکهای پژوهش را یاد بگیرد و در مقطع دکتری علاوه بر تسلط بر تکنیک پژوهش دانشجو "مبانی نظری پژوهش" یا "بررسی ادبیات موضوع پژوهش" توسط خود دانشجو نگارش شود و از دیگر پایان نامه ها کپی برداری نکند.
این مدیر گروه آموزشی آناتومی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بودجه تحقیقات در کشور ایران به اندازه کافی نیست، تاکید کرد: متاسفانه اختصاص بودجه به پایان نامه های دانشجویی در کشور بسیار اندک است اما همان مقدار هم باید صرف پژوهش و نه مسایل حاشیهای شود.
وی با ابراز تاسف از رواج کپی برداری در بین دانشجویان به علت عدم توانایی در نگارش پایان نامه و همچنین بازار داغ پایان نامه فروشی گفت: باید ساز و کار دقیقی تعریف شود که راه کپی کردن و تقلب گرفته شود. برای مثال باید مراجع قانونی کشورمان نرم افزارهایی را طراحی کند که تقلب را کشف و بررسی و دانشجو را در صورت تخلف مجازات کند.
حسن زاده ادامه داد: باید یافته های پژوهشی را در خدمت نیازهای جامعه قرار دهیم که برای تحقق این مهم پژوهش های کاربردی باید مورد توجه قرار گیرد.
No tags for this post.