ماموگرافی روش موثر در کاهش مرگ ومیر ناشی از سرطان پستان
دکتر عصمت السادات هاشمی در گفت وگو با ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، گفت: در حال حاضر تنها روش غربالگری سرطان پستان که باعث کاهش مرگ ومیر ناشی از سرطان پستان میشود، ماموگرافی است.
وی تاکید کرد: از عواملی که منجر به نتایح منفی کاذب در ماموگرافی میشود اثر دانسیته و تراکم بافت پستانی است که با افزایش تراکم بافت در ماموگرافی، حساسیت ماموگرافی کاهش مییابد.
هاشمی افزود: افزایش تراکم بافت پستان نیز منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان میشود. عوامل مختلفی مانند ارث، ژنتیک، عوامل هورمونی و باروری، تغذیهای بر میزان تراکم بافت پستانی تاثیر میگذارند ولی هنوز علت قطعی برای این مسئله مشخص نشده است.
عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان پستان با اشاره به مطالعهای که در خصوص عوامل موثر بر دانسیته بافت پستان در ماموگرافی بیماران مراجعهکننده به این مرکز انجام شده است، گفت: این مطالعه جهت بررسی عوامل احتمالی موثر بر افزایش تراکم بافت پستان در ماموگرافی طراحی شده است.
این جراح عمومی گفت: در این مطالعه مقطعی در مجموع 428 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند و پرسشنامه حاوی متغیرهای مرتبط با خصوصیات دموگرافیک بیماران شامل سن، سطح تحصیلات، وضعیت اقتصادی- اجتماعی، سن پدر و مادر هنگام تولد، نارس بودن هنگام تولد، وزن بدو تولد تولد، وزن پیش از بلوغ، متغیرهای آنتروپومتریک مثل BMI (نمایه توده بدنی) و متغیرهای وابسته به باروری و مصرف هورمونها مانند سن شروع قاعدگی، مصرف قرصهای ضدبارداری (OCP)، وضعیت قاعدگی و اندازه پستان در بیمارانی که در سال 91 در کلینیک پستان جهاد دانشگاهی ماموگرافی شدند، تکمیل و مورد بررسی قرار گرفت.
هاشمی گفت: جهت تعیین ارتباط متغیرهای مورد مطالعه و میزان تراکم بافت پستان در ماموگرافی از آزمون Chi-square و رگرسیون لجستیک استفاده شد.
وی در خصوص یافته های بدست آمده از این تحقیق گفت: میانگین سن بیماران برابر 49.3 با انحراف معیار 8.10 بدست آمد.64.7 درصد افراد کمتر از 50 سال بودند. حدود 40 درصد از بیماران تراکم پایین و 60 درصد تراکم بالای نسج پستان داشتند.
No tags for this post.