ساخت ابر روباتهای ۹ گرمی با الهام از مارمولک
به گزارش مهر، دانشمندان عنوان ابر روبات را برای این فناوری جدید برگزیده اند که گرچه جثه ریزی دارند اما به جهت ساختار فنی قوی و بی نقصی که از آن برخوردارند توانایی حمل بارهای بسیار سنگین نسبت به وزنشان را دارند.
این روزروباتها توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه استنفورد طراحی و ساخته شده اند و قرار است در هفته های آتی و در کنفرانس بین المللی روباتیک و سیستمهای خودکار سیاتل در واشنگتن رسما به دنیا معرفی شوند.
راز اصلی در ساختار خاص این روباتهای کوچک به قدرت چسبندگی بالای آنها به سطوح مربوط می شود. طراحی این بخش از روباتها الهام گرفته شده از مارمولکهاست که می توانند بدون هیچ مشکلی و با مهارتی مثال زدنی از سطوح عمودی نیز بالا بروند. از این حیث می توان مارمولکها را سلطان حیوانات به شمار آورد.
دانشمندان در قسمت پای ریزروباتها از پوشش پلاستیکی مخصوصی استفاده کرده اند که به طرز چشمگیری به به سطوح مختلف چسبیده و این امکان را به سازه روباتیکی می دهد که به راحتی و بر روی هر سطحی حرکت کند. هر زمان که به فشار بیشتری نیاز باشد، چسب مخصوصی که در زیر لایه پلاستیکی قرار دارد بازتر شده تا بدین ترتیب سطح تماس بیشتری با سطح دیوار یا نظایر آن پیدا کند.
پاهای این روباتها به گونه ای هنرمندانه طراحی شده اند تا در حین حرکت، قابلیت حمل بار زیاد یعنی چیزی تا ۱۰۰ برابر وزن خود را نیز داشته باشند.
آزمایشات مختلف نشان داده که نسخه ۹ گرمی این روباتها توانایی حمل بار تا بیش از یک کیلوگرم را نیز دارد.
No tags for this post.