پروژه دیوار سبز چین، روشی برای کاهش انتشار کربن در جو

به گزارش ایسنا، ، میزان قابل‌توجهی کربن به صورت توده‌زیستی ذخیره شده که موجب افزایش آلودگی هوای جهان می‌شود. یکی از کشورهایی که به طور چشمگیری در این مسئله نقش دارد کشور چین است.

«لیو یی» محقق سنجش از راه دور از دانشگاه ساوت‌ولز در استرالیا و سرپرست تیم تحقیقاتی اظهار کرد: افزایش پوشش گیاهی در زمین‌های هموار استرالیا، آفریقا و جنوب آمریکا، موجب افزایش بارندگی و در روسیه موجب رشد دوباره کشتزارها و جنگل‌های متروک شد؛ به همین منظور چین نیز بدنبال افزایش پوشش گیاهی در این کشور است.

از سال 1978 حداقل 100 هزار مایل مربع از زمین‌های خشک شمالی توسط مردم درختکاری شده‌اند. این پروژه تا سال 2050 به پایان می‌رسد و این کمربند عظیم درختان از سین‌کیانگ در شمال غربی چین به مناطق شمال و شمال شرقی استان هیلونگجیانگ کشیده خواهد شد.

با اجرای پروژه دیوار سبز چین، در حال حاضر بیشترین رشد پوشش گیاهی در شمال چین مشاهده می‌شود؛ در کنار آن افزایش فضای سبز در جنوب شرقی این کشور، بخش دیگری از این پروژه محسوب می‌شود.

البته در مورد این پروژه انتقاداتی نیز وجود دارند؛ برخی دانشمندان معتقدند که افزایش پوشش گیاهی و کاشت درختان موجب افزایش مصرف آب‌های زیرزمینی خواهد شد و این درختان بر پوشش بوته‌ها و چمن‌ها تاثیر منفی داشته و موجب فرسایش خاک می‌شود.

گیاهان نقش بسیار مهمی در کاهش تغییرات آب و هوایی دارند و یک چهارم از دی اکسیدکربن حاصل از سوخت را از بین برده و موجب کاهش پدیده گرمایش جهانی می‌شوند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا