ارتباط بين افسردگی و ابتلا به پاركينسون
محققان سوئدی در یک مطالعه جدید، نشان دادند كه بين افسردگی و پارکینسون ارتباط وجود دارد.
پيتر نوردستروم، يكي از محققان اين مطالعه مي گويد: ارتباط بین افسردگی و بیماری پارکینسون را در یک دور زمانی بیش از دو دهه مورد بررسي قرار داديم و متوجه شديم كه افسردگی مي تواند از علائم اولیه بیماری پارکینسون باشد یا به عنوان یک عامل مهم برای ابتلا به اين بیماری محسوب شود.
در مطالعه فوق از بين کل جمعیت سوئدی که تا پایان سال ٢٠٠٥ بيش از ٥٠ سال سن داشتند تحقيق به عمل آمده است. بر اين اساس بیش از ١٤٠٠٠٠ فرد مبتلا به افسردگی بین سالهای ١٩٨٧ و ٢٠١٢ شناسايي شدند. تيم تحقيقاتي پيتر نوردستروم اين افراد را با افراد مشابه كه افسردگي نداشتند مورد مقايسه قرار دادند.
آنها سپس بررسي هاي مربوط به افرادي كه دچار پاركينسون بودند را آغاز نمودند. تحقيقات فوق، به دلیل وجود پایگاه گسترده داده اي در مورد سلامت شهروندان در سوئد، امكان پذير بود.
در يك بازه زماني ٢٦ ساله، دانشمندان دريافتند كه ١٤٨٥ فرد مبتلا به پارکینسون شناسايي شدند. حدود ۱ درصد از افرادي كه در يك بازه زماني افسردگی داشتند، در يك دوره ديگر مبتلا به پارکینسون شدند، در حالی که فقط ٠.٤ درصد از جمعیتي که تا کنون افسردگی نداشتند، مبتلا به پاركينسون شده بودند.
به گزارش مهر، جيمز بك، معاون امور علمي بنياد پاركينسون در ايالات متحده معتقد است: این لزوما به این معنی نیست که افسردگی باعث ابتلا به پارکینسون مي شود بلكه از نظر من مهم ترين پيام اين مطالعه اين است كه افسردگي و پاركينسون ارتباط بسيار نزديكي به هم دارند.