جلوگیری از سکسکه، رفع سوزش خراش سینه با این گیاه خوشبو
«محسن پویان»، اظهار کرد: پونه گیاهی علفی و چند ساله با ساقهای چهارگوش که به خانواده نعناع تعلق دارد. وی با اشاره به اینکه این گیاه با برگهایی پوشیده از کرک، پهن، بیضی، نوک تیز، کوچک و با حاشیهای دندانهریز که به صورت متناوب روی ساقه آرایش مشخص میشوند، افزود: گلها به رنگ بنفش و گلی مشاهده میشوند و جام گل پیوسته و دارای دو لوب تقریباً مساوی است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی، تصریح کرد: این گیاه دارای کاسبرگهایی کرکدار، ساقه حالت خزنده داشته و با ایجاد ریشههای نابجا در حاشیه چشمهها و استخرها گسترش مییابد.
پویان ادامه داد: پونه در خراسان جنوبی از اواخر بهار تا شهریور ماه به گل رفته که در مناطق و شهرهای سرد مانند سربیشه و قائن از اوایل تابستان به گل میرود.
وی با بیان اینکه این گیاه مورد علاقهی زنبور عسل بوده و شهد فراوانی دارد، افزود: عسل آن از نوع عالی با رطوبت کم و بوی مطلوبی است و میزان شهد خوب و میزان گرده آن متوسط است، رنگ عسل آن زرد مایل به سبز است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی، تاکید کرد: برگهای تازهی گیاه دارای تانن و اسانس بوده و مهمترین مادهی اسانس آن مانتول است که به عنوان طعم دهنده، مقوی معده و آرام کنندهی دردهای موضعی مورد استفاده دارد.
پویان، با بیان اینکه این گیاه طبیعت گرم و خشک دارد، گفت: برای پاک کردن اخلاط سینه، کنترل سیاه سرفه و رفع سوزش خراش سینه، جلوگیری از سکسکه، آشفتگی و دل به هم خوردگی از آن استفاده میشود.
وی ادامه داد: این گیاه ضد نفخ است و برای اسشقا، یرقان و ازدیاد عرق مفید و مدر و قاعدهآور و ضد سم جانوران است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی، تصریح کرد: از خاکستر گیاه برای تقویت لثهها، ضد عفونی لوله گوارش و اسهال از آن استفاده میشود.
پویان افزود: اسانس گیاه پونه دارای پوله ژون و آزولن (ضدالتهاب) بوده و از آن به عنوان ضد نفخ و صفرا آور استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه از پونه در صنایع داروسازی نیز استفاده میشود، گفت: داروی آنتی دیابتیک (DIABETIC-ANTI) که برای کنترل قند خون در بیماران دیابتی استفاده میشود و داروی دیورتیک (DIURETIC)که در تخفیف نشانههای خیز در ناساییهای احتقانی قلب و کم کاری کلیه، عفونتهای دستگاه ادراری و کمک به دفع سنگهای مجاری ادراری و افزایش فشار خون به کار میرود.
به گزارش جام نیوز،این پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی، ادامه داد: داروی پونه Pennyroyal C.W که به صورت قطره خوراکی در شیشههای ۱۵ میلی لیتری ساخته شده و از آن به عنوان خلطآور، ضد سرفه، برونشیت، سوءهاضمه، نفخ معده و پرادراری استفاده میشود.
پویان یادآور شد: گل و برگ پونه به صورت دم کرده روزی ۳ بار هر بار نصف استکان استفاده میشود و دم کرده پونه از ۲۰ گرم گیاه خشک در یک لیتر آب جوش تهیه میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای استفاده از ریشه پونه از جوشانده ریشه روزی ۳ بار هر بار نصف لیوان مصرف میشود و جوشانده ریشه از ۳۰ گرم ریشه گیاه در یک لیتر آب تهیه میشود.
No tags for this post.