ابداع روشی ساده و سریع برای شیرین سازی آب دریا
آنچه که محققان دانشگاه الکساندریا در مصر ارایه کرده اند نسبت به روشهای سنتی تبدیل آب دریا به آب شیرین از مزایای قابل توجهی برخوردار است به طوریکه می توان از آن به عنوان روشی قابل اطمینان برای تأمین آب در بسیاری از مناطق جهان استفاده کرد.در حال حاضر شیرین سازی آب دریا تنها روش مؤثر برای تأمین آب سالم و قابل نوشیدن برای جمعیت در حال افزایش جهان به شمار می آید به طوریکه کارخانجات بزرگ و پرهزینه شیرین سازی آب دریا در مصر و سایر بخشهای خاورمیانه به عنصر اساسی و غیرقابل تعطیل شدن تبدیل شده اند.
در بسیاری از این کارخانجات فرآیندهای چندمرحله ای مبتنی بر اسموز معکوس صورت می گیرد که این خود به تأسیسات گسترده و پرهزینه و همچنین استفاده زیاد از برق نیاز دارد. در نهایت نیز نمک قابل توجه و سایر آلودگی های برجای مانده از فرآیند شیرین سازی، به دریا بازگردانده می شود که بدین ترتیب حیات جانداران دریایی در معرض خطر قرار می گیرد.
اکنون محققان در مصر از روشی رونمایی کرده اند که در آن از موادی استفاده می شود که تولید آنها ساده و ارزان بوده و جالب اینکه در روشی که از این مواد استفاده می شود نیاز به برق هم نخواهد بود.
در این فناوری از روش جداسازی مایعات و جامدات موسوم به pervaporation استفاده می شود که در واقع یک روش ساده و دو مرحله ای است. مرحله نخست شامل فیلترسازی مایع از طریق غشای سرامیکی یا پلیمری است و در مرحله بعدی نیز مایع (آب) متراکم شده جمع آوری و تبخیر می شود.
به عقیده کارشناسان این روش نه تنها سریعتر و ارزان تر است بلکه به عنوان یک فناوری دوست دار محیط زیست به شمار می آید.
به گزارش مهر، محققان آینده این روش نوین را روشن می دانند و معتقدند که با استفاده از آن بخشهای وسیعی از خاورمیانه و شمال آفریقا به آب سالم و قابل نوشیدن از دریا دست خواهند یافت.