درک عواطف کودکان نوپا:کلیدی برای رشد شخصیت

در نتیجه این تحقیق، کودکان نوپای دارای مشکلات رفتاری بیشتر در  آسیب‌پذیرترین خانواده‌ها خواهند توانست بیش از همه از یادگرفتن عواطف از مادرانشان سود ببرند.

یافته‌های جدید نویدی برای استراتژی تربیت عملی جهت حمایت‌ از رشد عاطفی و اجتماعی است و مشکلات رفتاری را در این کودکان کاهش می‌دهد.این تحقیق بخشی از پژوهش بزرگتری است که توسط وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده پشتیبانی شده و 89 کودک نوپا (در سنین بین 18 ماهگی تا دو سالگی) از خانواده‌ کم درآمد در آن حضور داشتند.

از مادران خواسته شد به همراه کودکان نوپایشان به یک کتاب مصور بدون واژه نگاه کنند. این کتاب شامل ارتباطات عاطفی فراوانی مانند تصاویری بود که دختری که یک حیوان خانگی را گم و پیدا کرده بود، توصیف می‌کردند.

دانشمندان بر روی ارتباط عاطفی مادران با کودکان تمرکز کردند.  مادران، غمگین بودن را برای کودکان تشریح کردند (دختر غمگین بود زیرا پرنده‌اش را از دست داده بود) و آن را به زندگی خود کودک مرتبط کردند (به طور مثال، به یاد بیاور زمانی که  خودت خرست را از دست داده بودی و غمگین بودی).

در ملاقات بعدی با خانواده‌ها در حدود هفت ماه بعد، محققان مشکلات رفتاری کمتری را در کودکان مشاهده کردند.

دانشمندان بر این باورند این موضوع احتملا به این دلیل است که با آموزش‌های عاطفی، کودکان نوپا درباره عواطفشان یاد می‌گیرند و به تدریح کلمات ساده را برای بیان عواطف، نیازها و خواسته‌ها به جای استفاده از فیزیک جسمانی به کار خواهند برد.

کمک کردن به کودکان در درک عواطف باید یک استراتژی مداوم و طولانی‌مدت باشد. و والدین می‌توانند در هر زمانی درباره عواطف با کودکانشان صحبت کنند و به مرور زمان این مکالمه‌های کوتاه می‌توانند به تجارب غنی برای کودک تبدیل شوند.

ارتباطات عاطفی می‌توانند به ویژه برای خانواده‌های از لحاظ اقتصادی ضعیفی مفید باشند که با محرک‌های چندگانه دست و پنجه نرم می‌کنند.  

کودکان بسیار کم سن و سال در خانواده‌های فقیر در معرض شنیدن واژگان عاطفی کمتری در مقایسه با کودکان حاضر در خانواده‌های با درآمد متوسط یا بالا هستند.

این پژوهش در Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics منتشر شد.

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا