اعطای «نشان تبریز» به استاد برجسته فیزیک پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا

صادق نجفی، شهردار تبریز، «نشان تبریز» را به «پروفسور عباس علوی» که از پیشگامان فناوری فیزیک پزشکی و استاد برجسته دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا است، اعطا کرد.

پروفسور عباس علوی، پزشک تبریزی و از پیش‌روان دانش پزشکی هسته‌ای است. وی از سال ۱۹۷۱ تاکنون عضو هیئت علمی دانشگاه پنسیلوانیا و رئیس بخش پزشکی هسته‌ای این دانشگاه بوده و هم اکنون ریاست مشترک مرکز مطالعات کهنسالی این دانشگاه را بر عهده دارد. این پزشک تبریزی در کنار «دکتر دیوید کوهل» پزشک نامی آمریکایی، از مبدعان فناوری فیزیک ‌پزشکی به شمار می‌رود. جامعه پزشکی هسته‌ای آمریکا به خاطر خدمات علمی ارزنده وی در زمینه سیستم‌های پت اسکن، بالاترین جایزه خود را در سال ۲۰۰۴، به پروفسور علوی علوی اهدا کرد.

سخنرانی در بیش از 50 کشور دنیا و انتشار 214 مقاله و پوستر و نشست علمی در دانشگاه پنسیلوانیا در پنج سال اخیر، تنها بخشی از اهتمام علمی و آموزشی این استاد تبریزی به شمار می‌رود.در سال‌های اخیر وی تصمیم به تربیت پزشکان و دانشمندان ایرانی گرفته و در صدد بنا کردن یک مرکز PET در کشورمان است تا از این طریق دین خود را به زادگاه خویش ادا کرده باشد.

 پیش از این مرحوم اسماعیل وثاقی، حاج فیروز زیرک‌کار و مقصود پوررادی از جامعه هیات حسینی تبریز، زنده‌یاد محمد حسین مبین پدر جذامیان ایران، زنده‌یاد رسول قربانی و حسن اسکندری از نوازندگان شاخص عاشیق، معصومه سپهری نویسنده شاخص ادبیات دفاع مقدس، احسان باکری فرزند شهید مهدی باکری، دکتر محمدعلی موحد استاد شاخص ادبیات و تاریخ، پروفسورمجید سمیعی پزشک صاحبنام کشور، دکتر سعید پناهی و دکتر سعید راد از جامعه پزشکی کشور و دکتر حمید وارسته شهردار تبریز در سال‌های دور، «نشان تبریز» را از آن خود کرده‌اند.پروفسور علوی با تکیه بر پشتوانه علمی «ربع رشیدی» نام تبریز را در جهان طنین‌انداز کرده‌ است.

شهردار تبریز با بیان این‌ که عظمت شهر تبریز ریشه در عزم بزرگانی دارد که با همت عالی خود، نام این شهر را در عرصه‌های جهانی، زبانزد کرده‌اند، اظهار کرد: پروفسور علوی به عنوان یکی از مفاخر جهان پزشکی با اتکا به چنین خاستگاه و پیشینه درخشانی، نام «تبریز» و شوکت علمی و فرهنگی «شهر اولین‌ها» را در سراسر جهان، طنین‌انداز کرده‌ است.

صادق نجفی در مراسم اعطای «نشان تبریز» به پروفسور عباس علوی خاطرنشان کرد: به گواه تاریخ، زمانی که عرصه پزشکی جهان هنوز دوره آزمون و خطای خود را در پیش گرفته بود، «ربع رشیدی» این مرکز جهانی پزشکی و داروسازی کهن‌شهر تبریز، میزبان طب‌آموزان از جای‌ جای جهان بود؛ همت متعالی پروفسور علوی، در واقع ریشه در همین خاستگاه علمی دارد.

وی با برشمردن سوابق علمی و اجرایی پروفسور علوی خاطرنشان کرد: تجلیل از چنین عزم و تلاش خستگی‌ناپذیری، میسر نیست مگر با اعطای نشانی که نام زیبا و درخشان «تبریز» را در بر داشته باشد.

نجفی خطاب به پروفسور علوی اظهار کرد: «نشان تبریز» این مدال پرافتخار، نماد راستین قدرشناسی شهر تبریز و شهروندان دانای این شهر از همت علمی حضرتعالی است.شهردار تبریز ادامه داد: علی‌رغم سال‌های متمادی حضور و فعالیت علمی در غرب و آمریکا، عشق پروفسور علوی به ایران اسلامی و تبریز، هنوز در منش، رفتار و گفتار این استاد بزرگوار، بارز است.

«نشان تبریز» را افتخار بی‌نظیر کارنامه خود می‌دانم

پروفسور عباس علوی، دارنده «نشان تبریز» و دانشمند نامی تبریزی در حوزه پزشکی هسته‌ای گفت: با ایمان و اعتقاد به دانشجویان پرشور و بااستعداد تبریزی، می‌توان به فتح بلندترین قله‌های علمی امیدوار بود.پروفسور علوی پس از دریافت «نشان تبریز» از شهردار تبریز خاطرنشان کرد: این نشان ارزشمند را یک افتخار بی نظیر در کارنامه خود می‌دانم و خوشحالم که امروز با چنین فضای بی نظیری مواجه می‌شوم.

استاد دانشگاه پنسیلوانیا با اشاره به عشق و دلدادگی خود به شهر تبریز گفت: با وجود جدایی 60 ساله از زادگاهم، علاقه به فرهنگ و هنر آذربایجان بخش ثابت زندگی است، در این سال‌ها همواره، صبح خود را با یاد تبریز آغاز می‌کنم، دل به موسیقی آذربایجان می‌سپارم و شیفته فرهنگ و هنر آذربایجان هستم.

پروفسور علوی اضافه کرد: هوش و تلاش دانشجویان آذری، یک واقعیت انکارناپذیر است، بنابراین مصمم هستم که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و پیگیری برخی مناسبات در قالب برنامه زمان بندی، داشته‌های خود را در اختیار این جوانان پرشور قرار دهم.وی متذکر شد: هم‌اکنون وضعیت بخشهایی از سطح علمی و پزشکی ایران هنوز در قرن 20 میلادی به سر می برَد؛ بنابراین باید سعی کنیم این سطح را به مقطع زمانی قرن حاضر برسانیم.

اعطای «نشان تبریز» مقدمه برای حضور علمی پروفسور علوی در تبریز

به گزارش ایسنا، رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اعتبار نام "پروفسور علوی" در محافل علمی جهان، معرف جایگاه فرهنگی و علمی تبریز به خصوص در عرصه پزشکی است.شهرام دبیری در مراسم اعظای «نشان تبریز» به «پروفسور عباس علوی» اظهار کرد: کهن شهر تبریز با پشتوانه مرکز علمی ربع رشیدی، از پیشگامان علم طب در جهان است و امروز با گذشت قرن ها از فعالیت این مرکز، این نام پروفسور علوی است که در زمینه پزشکی هسته ای، ازدیگر "اولین" های پرافتخار شهر تبریز به شمار می رود.

وی ادامه داد: تالیفات گرانسنگ پروفسور و مقالات وزین ایشان، از مهم ترین منابع پزشکی هسته ای در جهان است.رییس شورای اسلامی شهر تبریز متذکر شد: امیدواریم اعطای نشان تبریز، مقدمه ای مناسبی برای پیگیری فعالیت های علمی و آموزش پروفسور علوی در شهر تبریز و ارتقای دانشگاه علوم پزشکی شهرمان باشد.

دبیری اضافه کرد: در صورت فراهم شدن زمینه های لازم توسط دانشکده علوم پزشکی، شهرداری و شورای اسلامی شهر تبریز از راه اندازی و فعالیت مرکز پزشکی هسته ای پروفسور علوی حمایت خواهد داشت.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا