درمان سرطان به کمک میکرو ارگان های قطبی

بر اساس نظریه محققان ، میکرو ارگانیسم هایی که در اطراف مناطق قطبی وجود دارند ، می تواند برای ارائه راهکار های جدید درمان سرطان ها مورد استفاده قرار گیرد .

شیو موهان سینگ (Shiv Mohan Singh) از سرما زیست شناسان (Cryobiologist) هندی که در سال 2007 میلادی جزء نخستین هیات اعزامی هند به قطب شمال بوده در رابطه با این میکرو ارگانیسم ها می گوید : « میکرو ارگانسیم هایی که در شرایط دشوار آب و هوایی مانند مناطق قطبی زنده می مانند و زندگی می کنند ، دارای ترکیب مولکول ها هستند که به آن ها کمک می کند تا با این شرایط سخت وفق پیدا کنند. مواد مفید مانند ترکیبات آنتی اکسیدانی و آنزیم های متحمل سرما ممکن است در حوزه های مختلفی مانند  بهداشت و درمان ، کشاورزی و صنعت  کاربرد داشته و مفید واقع شود . »

لازم به توضیح است که شیو سینگ از دانشمندان ارشد مرکز ملی قطب جنوب و تحقیقات اقیانوسی در گوا بوده که در این پروژه تحقیقاتی نیز همکاری داشته است .

در همین رابطه و به منظور آزمودن میزان واقعی توانائی و مفید بودن این میکرو ارگان ها ، سینگ و یکی از همکارانش به نام ساتیاهاری دی (Satyahari Dey) از موسسه فن آوری هند در خاراگپور (Kharagpur) ، ماده ای به نام thelebolan را از قارچ های قطبی استخراج کردند که خواص ضد سرطانی دارد .

سینگ در رابطه با این ماده می گوید : « ماده thelebolan دارای خواص ضد سرطان بالقوه است که می تواند برای توقف رشد تومورهای سرطانی و القاء مرگ سلولی در سلول های سرطانی به کار رفته و مفید واقع شود . »

لازم به توضیح است که مشابه این ماده ، در باکتری های موجود در یخچال های طبیعی قطب شمال وجود دارند که به تولید پروتئین های ضد یخ می پردازند تا بتوانند در شرایط سخت و سرمای شدید قطب زنده بمانند. این پروتئین ها می تواند در خون و ارگان های محافظتی در برابر سرما ، در صنایع مواد غذایی و یا در صنعت نفت گاز برای محافظ خطوط لوله های نفت و گاز به کار گرفته شود . سینگ در این رابطه اظهار داشت : « دامنه و قلمرو بیو اکتشافات (bio-prospecting) در مناطق قطبی بسیار زیاد است و ما باید از پتانسیل های این منطقه نهایت استفاده و بهره را ببریم. »

منبع
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا