حقایق شنیدنی درباره مصرف کافئین

افرادی که در حال حاضر در سراسر دنیا کافئین را در انواع و اشکال مختلف مصرف می نمایند و حتی کسانی که روزانه چندین فنجان قهوه , چای و یا انواع نوشیدنی های گازدار را می نوشند نیز احتمالا از این مطلب که این ماده مشهور ترین ماده روان گردان دنیاست بی خبر هستند.

بسیاری از افراد با مصرف حد مجاز ترایمتیلسانیتن که نام شیمیایی پودر سفید رنگ کافین است سعی می کنند تا خود را هوشیار نگه داشته و کار های روزمره خود را به بهترین شکل انجام دهند.

خواه این ماده داخل فنجانی قهوه یا چای بوده و یا در شکلات و نوشابه ها , اثری ملایم بر روی محرک های اعصاب بدن ما گذاشته و زندگی روزمره را برای ما آسان تر می نماید.

در حد مجاز و معمول مصرف , کافئین اثرات بسیار مثبتی روی مغز و بدن ما انسان ها دارد , مدارکی وجود داشته که بیان کننده کمک کافئین به تقویت حافظه , افزایش تحرک بدنی و بالا بردن تمرکز است. سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف روزانه 400 میلی گرم کافئین را برای افراد بالغ بی خطر دانسته اگر چه زنان باردار می باید مصرف روزانه خود را تا 200 میلی گرم کاهش دهند. مطابق گزارش کالج آمریکایی زنان و زایمان یک فنجان قهوه دارای 100 الی 200 میلی گرم و یک فنجان چای تا حداکثر 70 میلی گرم و همچنین نوشابه های گازدار کمتر از 50 میلی گرم کافین دارند.

کلینیک مایو پیشنهاد می کند که نوجوانان نیز باید میزان مصرف کافئین روزانه خود را به اندازه 100 میلی گرم محدود نمایند و توصیه می کند تا کودکان از مصرف هر گونه کافئین پرهیز کنند.

بعضی افراد به طرز بسیار عجیبی به مصرف کافئین حساسیت داشته و مصرف زیاد این ماده می تواند منجر به سر درد , درد های ناحیه شکم , تپش قلب و بی خوابی در این افراد شود (منظور از مصرف زیاد نوشیدن 4 فنجان قهوه در روز است.).

کافئین در بدن انسان برای ساعت ها باقی می ماند

کافئین بعد از گذشت 45 دقیقه از مصرف به سرعت جذب خون و باقت های بدن شده اما زمان بسیار طولانی تری باید سپری شود تا بدن بتواند آن را تجزیه نموده و از بافت های خود دفع کند. زمانی که طول می کشد تا این فرایند طی شود و نیمی از کافئین مصرف شده دفع شود چیزی نزدیک به 4 ساعت بوده اما این به معنای از میان رفتن تمام کافئین مصرفی ظرف مدت 8 ساعت نیست , بنابر تحقیقات انجام شده چیزی نزدیک به 12 ساعت طول می کشد تا فنجان قهوه مصرف شده در صبحانه به طور کامل تجزیه شده و از بدن دفع شود.

گفتنی است در افراد سیگاری زمانی که طول می کشد تا نیمی از کافین تجزیه شود چیزی نزدیک به 3 ساعت بوده و در زنان باردار این میزان چیزی نزدیک به 4 ساعت در مقایسه با زنان عادی طول می کشد.

مطابق تحقیقات به عمل آمده در 4 هفته آخر بارداری مدت زمان دفع نیمی از کافئین مصرف شده به اندازه 10.5 ساعت به تاخیر می افتد.

 مرگ ناشی از مصرف کافئین بسیار نادر است

در مواردی که تا کنون نیز به ندرت دیده شده زمانی که کافئین به میزان زیادی مورد مصرف قرار می گیرد ( در حدود 5 گرم که نزدیک به 30 الی 50 فنجان قهوه می شود) می تواند منجر به مرگ شخص شود. مرگ و میرهایی که تا به حال به علت مصرف کافئین گزارش شده در اثر مصرف پودر کافئین و قرص های آن بوده است.

مطابق گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا در سال 2014 تنها دو نفر در اثر مصرف بیش از اندازه این ماده جان خود را از دست دادند. مرگ این افراد خطر نهفته در اثر مصرف قرص های کافئین متراک را نشان می دهد که بیان گر میزان بالای این محصول در قرص مورد نظر است که می تواند جان اشخاص را مورد تهدید جدی قرار دهد. در ادامه گزارش سازمان غذا و  دارو آمده که یک قاشق چایخوری از پودر کافئین با کافئین موجود در 28 فنجان قهوه برابری می کند. این سازمان به جوانانی که برای افزایش سطح انرژی بدن خود , افزایش مدت زمان مطالعه و همچنین بالا بردن قدرت بدنی از پودر کافئین استفاده می کنند هشدار می دهد تا مراقب میزان مصرف خود باشند.

کافئین باعث تشدید استرس در افراد می شود

تحقیقات نشان می دهد که کافئین می تواند باعث افزایش و تشدید استرس در افرادی شود که این ماده را به طور روزانه مصرف می کنند. طی مطالعه بر روی افرادی که به طور روزانه قهوه مصرف می کردند مشخص شد که کافئین باعث تشدید استرس و پاسخ های بدن این افراد در برابر مصرف کافئین می شود. تپش قلب , افزایش فشار خون و افزایش ترشح هورمون های استرس در بدن این افراد از علائمی بود که در اثر مصرف مداوم و روزانه قهوه حاصل شده بود. به گفته دانشمندان کاهش فشار خون بعد از قطع کردن مصرف قهوه به سرعت روی می دهد اما میزان گلوکز موجود در خون همچنان پا برجا خواهد ماند و به سرعت کاسته نخواهد شد.

منبع

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا