تاثیر متفاوت ژن ها در ابتلا به افسردگی

مطالعات اخیر حاکی از این است که افرادی که نوع خاصی از ژن ها را در بدن خود دارند بیش تر تحت تاثیر تجربیات زندگی خود قرار می گیرند. محققان دانشگاه ملبورن در پژوهش خود نشان دادند که ژن ها ممکن است بر اساس میزبان خود تغییر کاربری بدهند. برای نمونه ژنی که ممکن است در یک فرد به عنوان ژن افسردگی در نظر گرفته شود، ممکن است در شخص دیگری بسیار سودمند باشد.

 محققان این تحقیق در پی دست یافتن به پاسخی برای این سوال بودند که چرا برخی از افرادی که در دوران کودکی از سو استفاده های جسمی و غیره رنج برده اند در بزرگ سالی مبتلا به افسردگی طولانی مدت می شوند. محققان برای انجام این تحقیق بر روی ژن خاصی به نام SERT متمرکز شدند. این ژن در واقع موظف به حمل سروتونین است.

 این ژن در واقع به سه نوع بلند – بلند (l/l) کوتاه- بلند (s/l) و کوتاه – کوتاه (s/s) تقسیم می شود. هر شخص تنها یکی از این سه نوع ژن SERT را در بدن خود دارد. اهمیت این ژن در بدن انسان به اندازه ای است که در زندگی آینده  افراد، ژن SERT می تواند حساسیت او را نسبت به افسردگی مشخص کند. این امر در برخی از موارد شدیدتر خواهد بود. برای نمونه می توان گفت که اگر فرد در دوران کودکی نیز سابقه مورد سو استفاده قرار گرفتن را داشته باشد با تاثیر بالاتر ژن SERT روبرو خواهد گشت. این ژن همچنین پزشکان را در شناسایی بیمارانی که برای درمان افسردگی خود نیازمند کمک های اضافی هستند نیز یاری می رساند.

چاد بوسمن به عنوان راهبر این تحقیق، در این باره بیان کرد که در حالی که ارتباط بین ژن SERT و افسردگی سابقا نیز مورد بررسی قرار گرفته است اما این ژن هیچ گاه در دوره های زمانی مختلف و در طول زمان بررسی نشده است. او بیان کرد که ساختار ژنتیکی برخی از افراد به گونه ای است که بیش تر از سایرین تحت تاثیر محیط های منفی قرار می گیرند اما اگر همین افراد در محیط های حمایتی قرار گیرند رشد خواهند کرد. به این ترتیب می توان این خبر را برای افراد مبتلا به بیماری افسردگی امری بسیار خوب و امیدوار کننده دانست.

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا