نوشابه های انرژی زا به مغز آسیب می رسانند
تحقیقات و بررسی های جدید نشان می دهد که ارتباط مستقیمی بین مصرف نوشابه های انرژی زا و آسیب های تروماتیک مغزی در نوجوانان وجود دارد .
مطالعات انجام شده مشخص می کند ، نوجوانانی که در طول یک سال دچار آسیب تروماتیک مغز (Traumatic brain injury) شده اند ، حداقل 5 نوشابه انرژی زا در هفته خورده اند و ظاهرا این افراد هفت برابر بیشتر از افرادی که سابقه ای از آسیب تروماتیک مغز ندارند نوشابه های انرژی زا مصرف می کنند .
علاوه بر این پژوهشگران از داده های این تحقیقات دریافتند ، نوجوانانی که در یک سال گذشته دچار آسیب تروماتیک مغز شده اند حداقل دو بار نوشابه های انرژی زای خود را با الکل مخلوط کردند در حالی که افرادی که این عمل را انجام نداده اند بیش از یک سال طول کشید تا دچار آسیب تروماتیک مغزی شوند. به این معنا که نوشابه های انرژی زا نوجوانان را در معرض آسیب تروماتیک مغز قرار می دهد و در صورتی که این نوشابه ها با الکل مصرف شود خطر بیشتری خواهد داشت .
مایکل کسمانو (Michael Cusimano) جراح مغز و اعصاب بیمارستان سنت مایکل (St. Michael’s Hospital) واقع در کانادا در این رابطه می گوید : « این مساله بسیار مهم است چرا که مصرف نوشابه های انرژی زا به طور کلی با یک آسیب عمومی همراه است نه این که فقط با آسیب تروماتیک مغز همراه باشد . »
به اعتقاد مایکل کسمانو ، مصرف نوشابه های انرژی زا می تواند با تلاش های بازیابی بدن افرادی که دچار آسیب تروماتیک مغز شده است، تداخل داشته باشد.
لازم به توضیح است که نوشابه های انرژی زا حاوی سطوح بالایی از کافئین هستند که باعث تغییر حالت شیمیایی در بدن می شوند و این مساله می تواند از مسیر برگشت از ابتلا به آسیب تروماتیک مغز جلوگیری کرده و بازسازی را مانع شود . این جراح مغز و اعصاب تاکید می کند ، کودکان نوجوانان بیشتر در معرض این خطر قرار دارند چرا که هنوز مغزشان در حال رشد است .
با توجه به افزایش مصرف این گونه نوشابه های انرژی زا در کشورهایی چون کانادا و ایالات متحده امریکا ، محققان در بررسی های خود نشان دادند که نوشیدنی های کافئین دار به ویژه در افرادی که به ورزش و بازی های ورزشی می پردازند ، نیز تاثیر گذار است .
بر اساس یافته های این تحقیقات، درک بهتر ارتباط آسیب تروماتیک مغز و مصرف نوشابه های انرژی زا می تواند به بخش پزشکی حرفه ای ، پدر و مادرها ، معلمان و مربیان کمک کند تا در چگونگی جلوگیری ، تشخیص و درمان آسیب های مغزی بهتر عمل کنند .
لازم به توضیح است که این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله PLOS ONE به چاپ رسیده و قابل دسترسی است . جهت مشاهده متن کامل این پزوهش در زورنال فوق ، اینجا را کلیک کنید .
No tags for this post.