واکنش به درمان سرطان ژنتیکی و ارثی است
به اعتقاد کارشناسان روش های فعلی درمان سرطان از جمله شیمی درمانی، رادیوتراپی و دیگر روش های درمانی سرطان به همان اندازه بیماری اثر منفی داشته و کشنده محسوب می شود. مدت هاست که دانشمندان به دنبال پیدا کردن یک روش درمانی مناسب برای درمان سرطان هستند که از عوارض جانبی کمتری برخوردار باشد.
در آخرین تحقیقات انجام شده، محققان موفق به پیدا کردن روشی برای حمله به سلول های سرطانی شدند که قادر به کاهش عوارض جانبی درمان است. با این حال در پژوهشی دیگر، محققان دریافتند که واکنش هر فرد به داروهای ضد سرطان ارثی است.
«جان جک»، از محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی امریکا، درباره ارتباط اصل و نسب ژنتیکی و واکنش افراد به داروهای ضدسرطان در طول درمان می گوید: «مطالعات و بررسی های ما نشان می دهد که اثر داروهای ضدسرطان مشابه در افراد مختلف با نژادهای گوناگون، متفاوت است.»
تیم تحقیقاتی جک در این پروژه پژوهشی، سلول های سرطانی صدها نفر از بیماران را مورد بررسی و مطالعه قرار داد. محققان در این تحقیق گروه های داوطلب بیمار را با ۲۸ ترکیب شیمی درمانی در ۵۸۹ فرد مختلف بررسی کردند. بیمارانی که در این پروژه شرکت کردند، نژادهای هیسپانیک یا اسپانیولی زبان و غیرهیسپانیک و هندواروپایی بودند.
قابل توجه است که نمونه های هیسپانیک و هندواروپایی نتایج منحصر به فردی را به نمایش گذاشتند و در کل این بررسی ها نشان داد که یک رابطه پیچیده ای بین ژنوم، واکنش به دارو و نتیجه درمان وجود دارد.
به گزارش مهر،جک در رابطه با نتایج این مطالعات می گوید: «این داده های به دست آمده می تواند به تصمیم گیری پزشک در انتخاب دارو و دوز مشخص آن برای هر بیمار کمک کند.»
No tags for this post.