کشف راهکار ژنتیکی برای درمان نابینایی

نابینایی یکی از مواردی است که بشر را از بسیاری از فعالیت های عادی باز می دارد و به همین دلیل نیز دانشمندان از دیرباز به دنبال راهکاری برای رفع این مشکل و بازگرداندن قوه بینایی به افراد کور بوده اند. حال با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در زمینه ژنتیک می توان انتظار داشت تا بشر به راه هایی جدید در زمینه درمان کوری دست پیدا کند.

دانشمندان با بررسی ساختار ژن های انسان به قابلیت های ژن خاصی دست پیدا کرده اند که می تواند کلید درمان کوری و بازگرداندن بینایی به انسان های فاقد آن باشد. این ژن که channelrhodopsin-2 نام دارد در حقیقت یک تونل پروتئین حساس به نور است که بر روی سطح سلول ها قرار می گیرد.

به صورت عمومی این پروتئین به صورت بسیار سفت و سختی رویه سلول ها را پوشانده است ولی در شرایط خاصی می توان این حالت را تغییر داد. دانشمندان می دانند که با تابیده شدن پرتو خاصی از نور می توان موجب شد تا این پروتئین دروازه های خود را باز کند و همین امر نیز موجب می شود تا یک اتوبان از یون ها به سلول وارد شود. البته این طول موج باید به شدت دقیق باشد زیرا حساسیت این پروتئین بسیار بالا است. شایان ذکر است که این فرایند درست مانند عملکرد شاتر لنز دوربین های عکاسی است.

حال دانشمندان دریافته اند که با متصل کردن این پروتئین به سلول های خاصی می توان موجب شد تا ساختار عصبی بدن دچار تغییر در پاسخگویی شود. این امر می تواند کلیدی برای تحریک مجدد ساختار عصب های بینایی و راه اندازی دوباره آنها باشد. این امر درست به مانند افزوده شدن زیرساخت های سخت افزاری جدید به چشم انسان است.

 شایان ذکر است که مسئولان این تحقیقات با ارسال نتایج تحقیقات خود به آزمایشگاه های متعدد در سراسر جهان قصد دارند تا از کمک همه همکاران خود در این زمینه بهره بگیرند زیرا برای اعمال این روش نیاز به پیچیده ترین فرایند های مهندسی ژنتیک خواهد بود. به این ترتیب می توان انتظار داشت که فرایند به نتیجه رسیدن این پروژه به مراتب سریع تر به پیش برود.

منبع

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا