ورزش قدرت کنترل هیجانات و احساسات را افزایش می دهد
علی کاشی در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تحقیقی که در مورد تاثیر فعالیت های ورزشی بر بلوغ هیجانی و اجتماعی در دختران دانشجو به عمل آمده است، افزود: نتایج این تحقیق نشان می دهد که افراد ورزشکار می توانند احساسات و هیجانات خود را بهتر از دیگران مدیریت کنند و تعامل اجتماعی بهتری با سایر افراد داشته باشند.
وی با اشاره به بخش دیگری از یافته های تحقیق انجام شده که حاکی از اثرگذاری معنادار فعالیت ورزشی بر بلوغ عاطفی افراد است، گفت: بی ثباتی عاطفی، ناسازگاری اجتماعی و فروپاشی شخصیت، تحت تاثیر فعالیت ورزشی قرار می گیرند به گونه ای که فعالیت های ورزشی می توانند بلوغ اجتماعی را با تاکید بر متغیرهایی همچون ارتباط و تحمل فشار روانی بهبود بخشند.
کاشی اظهار کرد: افراد ورزشکار به دلیل مواجه شدن با عوامل استرس زای گوناگون در طول فعالیت های ورزشی، می آموزند که برخوردهای عجولانه و ناشی از احساسات زودگذر را کنار گذاشته و به قوای تفکر و تصمیم گیری عاقلانه بیشتر تکیه کنند.
وی ادامه داد: شرکت کنندگان در فعالیت های ورزشی همچنین در طول حضور در این فعالیت ها به تعاملی دوستانه و صمیمی با افراد هم سن خود دست می یابند که این موضوع نیز می تواند منجر به رشد اجتماعی، سازگاری بیشتر و کسب ارزش های گروه همتا کمک کند.
کاشی افزود: با این روش هم فرایند رشد اجتماعی و هم فرایند رشد عاطفی تسهیل می شود و این افراد می توانند در زندگی اجتماعی خویش افرادی موفق تری باشند و رفتاری شایسته تری داشته باشند.
استادیار پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، سن بالیدگی اجتماعی افراد را بین 26 و 27 سالگی اعلام کرد و گفت: اما ورزش میانگین این سن را کاهش می دهد.
وی تصریح کرد که بلوغ هیجانی و اجتماعی از نظر روانشناسان تربیتی موضوعات بسیار مهمی در زندگی اجتماعی افراد هستند و ضروری است که اقدامات لازم را انجام دهیم تا نسل جوان زودتر بالیده شوند و روابط اجتماعی بهتری داشته باشند.
کاشی، با اشاره به اثرگذاری مضاعف متغیرهایی مانند محیط و جامعه بر بلوغ هیجانی و اجتماعی گفت: در عین حال، ورزش و فعالیت بدنی نیز جزو متغیرهای اثرگذار در این زمینه هستند و می توانند محیط و جامعه را نیز به نحو چشمگیری تحت الشعاع خود قرار دهند.
استادیار پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در خصوص اهمیت بلوغ اجتماعی و هیجانی افزود: افرادی که وارد زندگی مشترک می شوند، اگر به بلوغ اجتماعی و هیجانی نرسیده باشند به احتمال زیاد در زندگی با مشکلات متعددی مواجه می شوند و دارای سازگاری مناسبی با همسر خود نخواهند بود.
کاشی، با اشاره به اینکه کودکان و نوجوانان از طریق بازی های گروهی، به تثبیت روابط دوستی خود می پردازند، افزود: افزایش عزت نفس، شکل گیری و انتقال ارزش ها و رشد اخلاقی مواردی هستند که پژوهشگران بابت آن به فعالیت بدنی و اثر آن در فرایند رشد اجتماعی به شدت تاکید می کنند.
وی موضوع تازه ترین پژوهش انجام شده را بررسی نقش انجام فعالیت های ورزشی در رشته های مختلف بر بلوغ عاطفی و اجتماعی دختران دانشجوی استان خراسان رضوی اعلام کرد و گفت: جامعه آماری این پژوهش دانشجویان زن دارای سنین بین 17 تا 40 سال بودند که از بین این افراد، 488 نفر به صورت خوشه ای چند مرحله ای، انتخاب شدند.