تاثیر ژنتیک بر نحوه درمان سرطان

به اعتقاد کارشناسان روش های فعلی درمان سرطان از جمله شیمی درمانی، رادیوتراپی و دیگر روش های درمانی سرطان به همان اندازه بیماری اثر منفی داشته و کشنده محسوب می شود. برای مدت طولانی است که دانشمندان به دنبال پیدا کردن یک روش درمانی مناسب برای درمان سرطان هستند که از عوارض جانبی کمتری برخوردار باشد .  

در یکی از آخرین تحقیقات انجام شده اخیر که در مجله Oncotarget به چاپ رسیده ، محققان موفق به پیدا کردن روشی برای حمله به سلول های سرطانی شدند که قادر به کاهش عوارض جانبی درمان است. با این حال در پژوهشی دیگر ، محققان دریافتند که واکنش هر فرد به داروهای ضد سرطان به ژنتیک بر ارث در آن فرد بستگی دارد .

جان جک (John Jack) از دانشمندان محقق دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی (North Carolina State University) در ایالات متحده امریکا درباره ارتباط اصل و نسب ژنتیکی و واکنش افراد به داروهای ضد سرطان در طول درمان می گوید : « مطالعات و بررسی های ما نشان می دهد که اثر داروهای ضد سرطان مشابه در افراد مختلف با نژاد های گوناگون، متفاوت است. »

تیم تحقیقاتی جک در این پروژه پژوهشی ، سلول های سرطانی صدها نفر از بیماران را مورد بررسی و مطالعه قرار داد. محققان برای به دست آوردن نقش نژادهای مختلف در اثر داروها بر افراد ؛ گروه های داوطلب بیمار را با 28 ترکیب شیمی درمانی در 589 فرد مختلف بررسی کردند . بیمارانی که در این پروژه شرکت کردند، نژادهای هیسپانیک (Hispanic) یا اسپانیولی زبان و پرتغالی زبان  و غیر هیسپانیک و هندو اروپایی را در بر می گرفتند.

قابل توجه است که نمونه های هیسپانیک و هندو اروپایی نتایج منحصر به فردی را به نمایش گذاشتند و در کل این بررسی ها نشان داد که یک رابطه پیچیده ای بین ژنوم ، واکنش دارو و نتیجه درمان وجود دارد.

جان جک در رابطه با نتایج این مطالعات می گوید: « این داده های به دست آمده می تواند به تصمیم گیری پزشک در انتخاب دارو و دوز مشخص آن برای هر بیمار کمک کند. »

در خاتمه لازم به توضیح است که این تحقیقات و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله فارماکوژنومیک  (journal Pharmacogenomics) به چاپ رسیده و قابل دسترسی است.  جهت مشاهده متن کامل این پژوهش ؛ اینجا را کلیک کنید .

منبع
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا