افزایش ریسک زوال عقل در دیابت نوع دو

پژوهش های جدید نشان می دهد که دیابت و تجمع پروتئین tau در مغز به طور مستقل با بیماری آلزایمر ارتباط دارد.

والاندیای سریکانث (Velandai Srikanth) از پژوهشگران تیم تحقیقاتی که در مورد ارتباط دیابت و افزایش خطر زوال عقل به تحقیق و بررسی پرداختند ، در این رابطه می گوید : " افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 نسبت به دیگران دو برابر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند. "

این پژوهش ها ارتباطی مستقیمی را بین دیابت نوع دو و از دست رفتن سلول های مغزی و اتصالات آن ، سطح بتا آمیلوئید و پروتئین دولایه در مایع نخاعی ، شناسایی کرده است .  پژوهشگران در این پروژه تحقیقاتی گروهی از شرکت کنندگان را که به دیابت نوع دو مبتلا بودند، مورد بررسی قرار دادند. نتایج مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت به طور متوسط دارای 16 پیکسوگرم (picogram) در هر میلی لیتر سطح بالاتری از پروتئین tau در مایع نخاعی هستند که به نظر می رسد باعث ساخت بیشتر پروتئین دو لایه در مغز می شود و ممکن است این پروتئین دو لایه به ایجاد زوال عقل کمک کند.

علاوه بر این دیابت در کاهش ضخامت قشری از مغز که دارای بیشترین سلول عصبی است ، اثر می گذارد. قابل توجه است که این بافت غشایی مغز در افراد مبتلا به دیابت به طور متوسط 0.03 میلی متر کمتر از کسانی است که به این بیماری دچار نشده اند با این حال این افراد هیچ مشکلی در تفکر ، حافظه ، اختلال خفیف شناختی یا زوال عقل به علت بیماری آلزایمر نداشته اند.  تجمع پروتئین دولایه ممکن است به از دست دادن بافت مغز کمک کرده و باعث زوال عقل شود.

والاندیای سریکانث به این مساله اشاره می کند که بررسی ها و تحقیقات انجام شده بر روی داده های شرکت کنندگان در این موضوع در یک زمان مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص نیست که آیا در این ارتباط دیابت و پروتئین دو لایه مغز ، رابطه علت و معلولی وجود دارد یا نه. بنابراین به نظر می رسد که این تیم تحقیقاتی برای به دست آوردن پاسخ قطعی نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر است.

در خاتمه لازم به ذکر است که این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله پزشکی از آکادمی آمریکایی نورولوژی (medical journal of the American Academy of Neurology) به چاپ رسیده و قابل دسترسی است. جهت مطالعه متن کامل مقاله ، اینجا را کلیک کنید .

منبع
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا