رونمایی از مینی‌بافت‌های انسانی در ظرف آزمایشگاهی

این مینی‌بافت‌ها organoid نامیده می‌شوند و آن‌ها را می‌توان در ظرف آزمایشگاهی برای بررسی چگونگی اثرگذاری ویژگی‌های ساختاری خاص بر رشد عادی یا انحراف بافت‌ها به سمت سرطان به کار برد.می‌توان از این مینی‌بافت‌ها برای غربالگری دارویی و همچنین کمک به آموزش‌دادن محققان در زمینه چگونگی‌ رشددادن تمامی اندام‌های بدن انسان استفاده کرد.

تکنیک جدید «مونتاژ برنامه‌ریزی‌شده دی‌ان‌ای سلول‌ها» (DPAC) نام گرفته و به دانشمندان امکان خلق هزاران organoid سفارشی مانند مدل‌های غدد انسانی را می‌دهد. هر یک از این غدد حاوی صدها سلول است که می‌توان آن‌ها را ظرف چند ساعت تولید کرد. در این روش محققان از خود دی‌ان‌ای برای تولید مینی‌بافت‌ها بهره گرفته‌اند.

بدن انسان از بیش از 10 تریلیون سلول از صد نوع مختلف تشکیل شده که هر یک از آن‌ها نقش منحصر‌به‌فردی در زنده و سالم‌نگه‌داشتن انسان‌ها ایفا می‌کنند.شیوه‌ای که این سلول‌ها خود را از طریق آن سازماندهی می‌کنند، به آن‌ها در بروز رفتارهای بسیار متنوع کمک کرده و تمامی بدن را فعال نگه می‌دارد. اما در بیماری‌هایی مانند سرطان پستان، به‌هم‌خوردن این نظم با رشد سریع تومورها مرتبط است.این تحقیق به دانشمندان امکان تولید اجزای ساده بافت را در ظرف آزمایشگاهی می‌دهد که به آسانی می‌توان آن‌ها را بررسی و دستکاری کرد. به گزارش ایرنا، جزئیات این مطالعه در مجله Nature Methods ارائه شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا