تغییرات آب و هوایی بیشتر، بیماری های عفونی را بدتر می کند
به گزارش سیناپرس، بر اساس مطالعه ای که در Nature Climate Change منتشر شد، پیامدهای تغییرات آب و هوایی – از جمله گرم شدن هوا، خشکسالی و افزایش سطح آب دریاها – با تسهیل انتقال و افزایش شدت شیوع بیشتر بیماری های عفونی را بدتر می کند. این مطالعه نشان می دهد که تغییرات آب و هوایی پتانسیل تشدید شیوع 58 درصد از 375 عامل بیماری زا را دارد که در تاریخ ثبت شده انسان ها را آلوده کرده اند.
کامیلو مورا از دانشگاه هاوایی در مانوآ گفت: سیستمها برای میلیونها سال در حال تکامل بودهاند و اکنون انسانها آمدهاند و چیزها را تغییر دادهاند اما طبیعت نیز شرایط را برای ما تغییر داده است.
برای ارزیابی تأثیر انتشار گازهای گلخانهای بر بیماری، مورا و همکارانش بیش از 3200 اثر علمی منتشر شده را تجزیه و تحلیل کردند و شیوعهای گزارش شده را شناسایی کردند که حداقل توسط یک خطر آب و هوایی مانند خشکسالی تشدید شده است. نویسندگان مطالعه با محاسبه پاتوژن هایی که در آن ارزیابی ظاهر شدند، دریافتند که 217 مورد نیز در پایگاه داده های بیماری های عفونی شناخته شده و گردآوری شده توسط شبکه جهانی بیماری های عفونی و اپیدمیولوژی و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) فهرست شده اند که در مقالات به رشته تحریر در آمده اند. محققان سپس به نقشه برداری از میکروب های بیماری زا با پیامدهای تغییرات آب و هوایی که پتانسیل تشدید شیوع را دارند، ادامه دادند و دریافتند که بالا رفتن دما، سیل و بارش شدید با تشدید شیوع بیشتر عوامل بیماری زا مرتبط است، گزارشات حاکی از این است که در حالی که افزایش سطح دریا با تشدید شیوع بیماری ها توسط تعداد کمی از پاتوژن ها مرتبط است.
مورا می گوید در اینجا هیچ گمانهزنی وجود ندارد. اینها چیزهایی هستند که قبلاً اتفاق افتاده است.
در حالی که برخی از بیماریها را میتوان با تغییرات آب و هوایی کاهش داد – مانند اینکه دمای گرمتر برای شیوع آنفلوآنزا کمتر مساعد است – نویسندگان مطالعه استدلال میکنند که اکثر عوامل بیماریزا تحت شرایط تغییرات آب و هوایی از طریق مکانیسمهای مختلفی رشد میکنند: برای مثال، گرم شدن دما. ، می تواند دامنه جغرافیایی برخی از میکروب ها را گسترش دهد و همچنین اندازه جمعیت پشه های شیوع بیماری را افزایش دهد. علاوه بر این، نویسندگان می گویند که پیامدهای تغییرات آب و هوایی می تواند توانایی افراد برای مبارزه با عفونت را مختل کند برای مثال، رویدادهای آب و هوایی شدید ممکن است به زیرساخت ها آسیب برساند و دسترسی به غذا را مختل کند و منجر به سوء تغذیه شود که می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تضعیف کند.
کریستی ابی، کارشناس آب و هوا و بهداشت عمومی در دانشگاه واشنگتن که در این مطالعه شرکت نداشت، می گوید: با این حال، همبستگی بین ای موارد علت تشدید بیماری نیست. نویسندگان درباره میزان تغییر مخاطرات اقلیمی بررسی شده در طول دوره زمانی مطالعه و میزان تغییر هر گونه تغییر به تغییرات آب و هوایی بحث نکردند.
کارشناسان دیگر، از جمله آرون برنشتاین از مرکز آب و هوا، سلامت، و محیط زیست جهانی در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، می گویند که این مطالعه هشداری در مورد ارتباط مداوم بین آب و هوا و سلامت است، به ویژه از آنجا که از دست دادن زیستگاه باعث افزایش تعداد انتقال پاتوژن ها به انسان از گونه های دیگر می شود. برنشتاین در ایمیلی مینویسد: این مطالعه نشان میدهد که چگونه تغییرات آب و هوایی ممکن است احتمالات را به نفع بیماری های عفونی ناخواسته سوق دهد.
منبع: the-scientist.com
مترجم: سید سپهر ارومیهء