پیری جمعیت از نتایج بالا رفتن سن فرزندآوری است
به گزارش خبرگزاری سیناپرس، دکتر سیده زهرا معصومی اظهار کرد: سالمندی جمعیت باعث می شود بخشی از نیروهای جوان جمعیت در عرصههای مدیریتی و اقتصادی کشور کاهش یابد و در نتیجه کشور از مسیر توسعه و پیشرفت خود عقب میماند.
وی افزود: ازدواج دیرهنگام و یا فرزندآوری در سنین بالا احتمال بروز مشکلاتی از جمله ناباروری ثانویه برای زوجین ایجاد میکند در حالیکه ازدواج به موقع و فرزندآوری در سالهای اولیه زندگی مشترک، مواهب بسیاری برای زوجین به همراه دارد و طراوت و صبوری مضاعفی در تربیت و رشد فرزندان همراه خواهد داشت.
دکتر معصومی خاطرنشان کرد: رشد فرزندان موجب افزایش کیفیت زندگی زوجین می شود و والدین با وجود فرزندان، تجریبات بسیاری را درک و دریافت میکنند و شور و نشاطی که با وجود فرزندان به خانه و خانواده تزریق میشود برای مدیریت زندگی در والدین تأثیرات مثبت و مؤثر بسیاری دارد.
رئیس دانشکده پرستاری تصریح کرد: زوجین نباید خود را از داشتن فرزند به ویژه در سنین جوانی محروم کنند چرا که این محرومیت احتمال افت نشاط، انگیزه و حتی تزلزل در استحکام بنیان خانواده را بالا میبرد و در مقابل، بررسیها نشان میدهد رضایت و صمیمت زناشویی زوجین در خانوادههایی که دارای فرزند هستند به خصوص خانوادههایی که بیش از دو فرزند دارند بسیار بالاتر است و هدفمندی زندگی و قرار گرفتن زندگی زوجین در مسیر اصلی خود پیرو این رویکرد اتفاق میافتد.
وی گفت: فرزندآوری در سنین جوانی ، زندگی زوجین را هدفمند می کند و به آنها در ادامه مسیر زندگی انگیزه می دهد.
دکتر معصومی با اشاره به لزوم توجه بیشتر به موضوع فرزندآوری در روند جوانی جمعیت کشور اظهار کرد: به طور معمول، مدتی پس از ازدواج، ممکن است کانون خانواده حالتی از سکون، یکنواختی و روزمرّگی به خود بگیرد که وجود فرزند این رویه را دچار تحولات مثبت و پرشور میکند.
رئیس دانشکده پرستاری خاطرنشان کرد: وجود فرزندان در خانواده، علاوه بر ایجاد نشاط، انگیزه مضاعفی برای تداوم زندگی زوجین ایجاد میکند، گفت: حیات جامعه نیز در گرو فرزندآوری خانوادهها و جوانی جمعیت است و استحکام بنیان خانواده را رقم میزند.