اومیکرون به نفع ویروس یا علیه ویروس!
دکتر محمد طاهری در گفتگو با خبرگزای سیناپرس، اظهار کرد: ویروس او میکرون برای اولین بار در آفریقای جنوبی مشاهده شده و جهش هایی در قسمت اسپایک (خارهای) ویروس ایجاد شد.
وی افزود: این سویه نسبت به سویه دلتا با علائم بالینی خفیفی همراه بود اما به سرعت در حال انتشار است و قدرت انتشار آن دو تا سه برابر بیش از سویه دلتا کروناست.
این ویروس شناس تصریح کرد: تنها 10 درصدمردم آفریقای جنوبی بالای 65 سال سن دارند و بیشتر جمعیت آنها را جوانان تشکیل می دهند همچنین جامعه آنها به HIV مبتلا هستند که به طور مداوم داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند و مصرف داروهای ایدز ممکن است باعث خفیف شدن علائم بالینی ویروس اومیکرون شده باشد.
وی تصریح کرد: با این تفاسیر ، قضاوت در مورد بروز تشدید بیماری در ویروس جهش یافته او میکرون و کاهش علائم بالینی، کار صحیحی نیست.
دکتر طاهری خاطرنشان کرد: تا تاریخ 10 دسامبر بیش از 63 کشور درگیر این ویروس بودند و حتی در برخی از کشورها نیز سویه اومیکرون دو مشاهده شده است.
این ویروس شناس با بیان اینکه با جهش های ویروس کرونا بحث واکسن به چالش کشیده شده است، یادآور شد: در مورد اثر بخشی واکسن ها نسبت به سویه جهش یافته ویروس که او میکرون نام دارد نمی توان قضاوت کرد.
وی تنها راه تشخیص ویروس کرونا را پی سی ار دانست و گفت: تا زمانی تست های تشخیصی پی سی آر جوابگوی تشخیص ویروس است که جهش های ویروس زیاد نباشد.
دکتر طاهری به فرضیه موجود مبنی بر خاموش شدن ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: ویروس جهش یافته او میکرون با کاهش علائم بالینی همراه بوده که فرضیه خاموش شدن ویروس را مطرح می کند و ممکن است گاهی ویروس ها جهش هایی پیدا کنند که علیه خودشان اتفاق بیفتد و به این ترتیب قانون انتخاب طبیعی و خلقت حفظ می شود.
وی با بیان اینکه این ویروس با کاهش علائم بالینی و سرعت انتشار بیشتر همراه است، گفت: ممکن است مجدد بیمارستانهای ما پر از بیماران کرونایی شود اما موارد فوت کاهش یابد، بنابراین در مورد پیش بینی وضعیت ویروس جهش یافته او میکرون نمی توان هیچ قضاوتی از پیش انجام داد چرا که مردم آفریقا از نظر سنی و شرایط جسمانی و سایر مصادیق با مردم کشور ما بسیار متفاوت هستند.
گزارش: زهرا فرامرزدوست