زنگ خطر افزایش ویروس HIV در زنان

محمد میرزایی در گفتگو با خبرگزاری سیناپرس اظهار کرد:  این تعداد در مراکز مشاوره علوم پزشکی ابن سینا شناسایی و ثبت شدند که از این تعداد 339 نفر فوت شده اند و 308 نفر به صورت ماهانه و مستمر مراجعه می کنند  و خدمات مراقبت و درمان دریافت می کنند.
وی ادامه داد: در شش ماهه اول امسال بیش از 14 هزار تست اچ آی وی انجام شده که از این تعداد 16 مورد نیز مثبت شده  و این افراد شناسایی شده و پرونده درمانی برای آنها تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه موارد فوت مبتلایان به اچ آی وی بر اثر ابتلا به کرونا اشاره کرد و افزود: این موارد بسیار اندک بوده چرا که تمامی افراد مبتلا به ایدز نسبت به کرونا واکسینه شدند.
میرزایی با  بیان اینکه این بیماری بین آقا و خانم فرقی نداشته و احتمال درگیری وجود دارد؛ خاطرنشان کرد: در مجموع مبتلایان 80 درصد آقا و 20 درصد را خانمها تشکیل می دهند.
این کارشناس HIV ادامه داد: خانمها به لحاظ فیزیولوژیکی جنسی احتمال ابتلا به اچ آی وی در آنها بیشتر بوده و تعداد مبتلایان در خانمها در حال افزایش است که این موضوع زنگ خطر بوده و باید به خانمها بیشتر هشدار و آموزش دهیم که بیشتر از خود مراقبت کنند.
وی تصریح کرد: در مواردی خانمها بر اثر تماس جنسی با همسرانشان به اچ آی وی مبتلا می شوند که از بیماری همسرانشان آگاهی نداشته و بر اثر تماس جنسی با این ویروس درگیر شده اند.
میرزایی بر استفاده از کاندوم در تمامی تماس های جنسی پر خطر تاکید کرد و گفت: در گذشته بیشترین میزان آلودگی بر اثر استفاده از سرنگ های مشترک در افراد معتاد بود اما در حال حاضر انتشار این ویروس از طریق تماس های جنسی محافظت نشده در حال افزایش است.
وی تصریح کرد: افرادی که تماس جنسی مشکوک با افراد متعدد دارند باید از وسایل محافظتی استفاده کنند  تا از انتشار این ویروس پیشگیری به عمل آید.
میرزایی به یکی دیگر از راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس اچ آی وی اشاره کرد و افزود:  افرادی که به صورت تزریقی مخدر دریافت می کنند، باید از سرنگ شخصی استفاده کنند چرا که استفاده از سرنگ مشترک خطر انتشار ویروس اچ آی وی را به همراه دارد همچنین این افراد بهتر است نسبت به تغییر الگوی مصرف اقدام کنند و به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده و از متادون استفاده و از تزریق مخدر خودداری کنند.
وی به وجود مراکز مشاوره بیماری های رفتاری اشاره کرد و گفت: در تمامی شهرستانها این مراکز وجود داشته که خدمات ارائه می دهند و به صورت کاملا محرمانه خدمات می گیرند همچنین تمامی هزینه های تشخیصی، آموزش، درمانی و دارویی برای مبتلایان رایگان است.
میرزایی به وجود داروهای درمان بیماران اشاره کردو گفت: این بیماران هیچ مشکلی برای دریافت دارو نداشته و با پیگیری وزارت بهداشت هیچ مشکلی در تامین دارو نداشته و در دسترس آنها قرار دارد.
وی با بیان اینکه مبتلایان به ویروس اچ آی وی می توانند در کنار سایر اعضای خانواده زندگی کنند و هیچ مشکلی برای اطرافیان ایجاد نمی شود، گفت: این افراد نباید از جایگاه اجتماعی خود طرد شوند چرا که روش انتقال این بیماری با تنفس، نیش حشرات|، استخر مشترک و شنا، روبوسی، تغذیه، دست دادن و سایر مصادیق منتقل نمی شود، بنابراین این افراد به راحتی می توانند در محل کار خود حاضر شده و به شغل خود ادامه دهند.
وی گفت: مبتلایان به  اچ آی وی هیچ نوع محدودیت غذایی نداشته و تنها باید دارو های درمانی را به صورت مستمر دریافت کنند.
وی به واکسن ویروس اچ آی وی اشاره کرد و گفت: این ویروس به طور مداوم تغییر الگو می دهد و واکسن واحد ندارد و واکسن تولید شده این ویروس در مرحله تحقیقاتی بوده و به تمامی افراد توصیه نمی شود و بهترین راه پیشگیری از ابتلاست که باید با آموزش به دانش آموزان و دانشجویان از انتشار این ویروس جلوگیری کنیم.

وی در پایان گفت:  ایدز مرحله پایانی بیماری بوده و در صورتیکه این ویروس به موقع تشخیص داده شود مبتلایان می توانند عمر طبیعی داشته باشند و مانند سایر افراد سالم زندگی با کیفیتی داشته باشند چر که این ویروس دوره کمون داشته و در صورت تشخیص و دریافت مداوم خدمات درمانی می توان این بیماری را از رسیدن به مرحله ایدز جلوگیری کرد.
گزارش: زهرا فرامرزدوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا