آلزایمر در کمین همه افراد است

دکتر مهر دخت مزده در گفتگو با خبرگزاری سیناپرس اظهار کرد: رایج ترین علامت این بیماری، اختلال در حافظه کوتاه مدت و به یاد آوردن اتفاقات اخیر است.
وی با بیان اینکه در صورت پیش روی بیماری آلزایمر فرد با مشکلات زبانی، عدم آگاهی از موقعیت از جمله گم شدن، عدم وجود انگیزه و سایر مصادیق همراه می شود، تصریح کرد: این بیماری بسیاری از خصوصیات رفتاری و هیجانی افراد را نیز تحت تاثیر قرار داده و سبب بروز ناراحتی‌هایی از قبیل علائم افسردگی مانند احساس لذت، بی‌قراری، افسردگی، کاهش اشتها و وزن، عدم وجود تمرکز و احساس گناه می شود.
وی ادامه داد: علائم روانی مانند توهم، هذیان گویی و سوء ظن از علائم آلزایمر محسوب می شود همچنین رفتارهایی مانند خشونت، پرخاشگری و سرگردانی از جمله علائم این بیماری است.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سرعت پیشرفت آلزایمر در افراد مختلف متفاوت است، تصریح کرد: با وخیم شدن این بیماری ، فرد بیمار از خانواده و جامعه کناره گیری می کند و به تدریج فعالیت بدنی وی از دست می رود که در نهایت منجر به مرگ فرد مبتلا می شود.
دکتر مزده با بیان اینکه تمامی افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند، تصریح کرد: علت بروز این بیماری عامل مشخصی نداشته، اما عوامل ریسک محیطی از جمله ترومای سر، افسردگی بالینی و فشار خون بالا و عوامل ژنتیکی نیز بر بروز این بیماری تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه  تمامی افراد در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند، تاکید کرد: افراد می توانند با کار کشیدن از مغز در طول روز از بروز این بیماری تا حدی پیشگیری کنند که از جمله این فعالیت ها شامل پازل، انجام ورزش های هوازی، مطالعه کتاب، جورچین، بازی شطرنج و تماشای فیلم های شاد و امید بخش است.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه برخی بیماری ها زمینه ساز آلزایمر هستند؛ گفت: افرادی که دچار سکته های مغزی شده اند در آینده نه چندان دور ممکن است دچار زوال عقل شوند و به این ترتیب ریسک بروز زوال عقل در این افراد بالاتر است، اما افراد می توانند با انجام امور پیشگیرانه ومعاینات دوره ای از بروز سکته های مغزی پیشگیری کنند.
دکتر مزده بر تغذیه خوب، فعالیت جسمی و مشارکت اجتماعی در پیشگیری از بروز آلزایمر تاکید کرد و افزود: انجام این امور برای افراد سالخورده بسیار مفید بوده و ریسک بروز افت شناختی و بیماری آلزایمر را نیز کاهش می دهد.
وی به بیماری کووید 19 و ارتباط آن با زوال عقل اشاره کردو گفت: این بیماری نوپا بوده و تاثیر کرونا بر زوال عقل هنوز ثابت نشده است، اما بیماری کرونا بر عصب چشایی و بویایی افراد موثر بوده و اختلال عصبی ایجاد می کند.
این متخصص مغز و اعصاب بر کاهش سطح هوشیاری در افراد مبتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: در مبتلایان به کرونا ممکن است موجب کاهش سطح هوشیاری شود همچنین ممکن است برخی مبتلایان به لخته های وریدی داخل مغز مواجه شوند، اما در مورد تاثیرکرونا بر زوال عقل چیزی ثابت نشده است.

گزارش: زهرا فرامرزدوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا