مادران باردار در تزریق واکسن تعلل نکنند
دکتر مرضیه فریمانی در گفتگو با خبرگزاری سیناپرس اظهار کرد: بیماری کرونا ویروس بر اساس ژنتیک افراد مختلف و در بدن هر فرد عملکرد متفاوتی داشته و علائم آن بسیار متنوع است به گونه ای که برای برخی افراد سبک بوده و برای برخی دیگر نیز سنگین و حتی در برخی موراد مرگ آور است.
وی افزود: مادران باردار به علت ذخایر کم تنفسی احتمال اینکه به نوع شدید بیماری مبتلا شوند، وجود دارد بنابراین بهتر است مادران بارداربعد از طی کردن هفته 14 بارداری نسبت به واکسیناسیون خود علیه کرونا اقدام کنند.
این متخصص زنان و زایمان در همدان با بیان اینکه در دوران قبل از 14 هفتگی جنین در مراحل اصلی رشد را طی می کند، تصریح کرد: قبل از هفته 14 واکسیناسیون برای مادران انجام نمی شود اما مادران باردار بعد از طی کردن این دوران می توانند نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.
این پزشک متخصص با بیان اینکه بهتر است مادران، قبل از ورود به مرحله بارداری نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند، گفت: در صورتیکه خانمی قصد بارداری را دارد، بهتر است در ابتدا با تزریق واکسن کرونا وارد مرحله بارداری شود.
دکتر فریمانی با بیان اینکه اگر مادر باردار وضعیت مادران باردار مبتلا به کرونا را ببینند ، نسبت به واکسیناسیون خود تعلل نمی کنند، گفت: مادران باردار به علت شرایط جسمی خود ذخایز تنفسی یک فرد عادی را ندارند بنابراین احتمال درگیری با کرونا و ایجاد مشکلات تنفسی برای آنها دور از انتظار نیست که توصیه می شود مادران باردار با دریافت واکسن کرونا این احتمال را کاهش دهند و جان خود و فرزندشان را نجات دهند.
وی با بیان اینکه هیچ دارویی بدون عارضه نیست، تصریح کرد: حتی مصرف یک داروی معمولی دارای عوارض بوده و نمی توان هیج واکسنی را بدون عارضه در نظر گرفت، اما باید بدانند در صورت درگیری با این بیماری احتمال به خطر افتادن جانشان را خواهند داشت همچنین زندگی فرزندشان به خطر می افتد، بنابراین عارضه زودگذر موقتی ناشی از واکسن را باید ترجیح دهند.
دکتر فریمانی با تاکید بر اینکه مادران باردار به مراکز درمانی مراجعه کنند، گفت: مادران باردار ضمن دریافت واکسن کرونا باید همچنان فاصله های فیزیکی را رعایت کنند تا این دوران حساس از زندگیشان را پشت سر بگذارند.
وی با بیان اینکه همسران خانمهای باردار باید به رعایت پروتکل های بهداشتی حساسیت ویژه نشان دهند، خاطرنشان کرد: در صورتیکه خانمی باردار باشد باید رعایت پروتکل های بهداشتی را اولویت قرار دهد و از حضور در اجتماعات تا حد امکان خودداری کند همچنین علاوه بر آن همسرانشان باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند.
دکتر فریمانی با بیان اینکه برخی افراد بعد از تزریق واکسن بر این باورند که ایمنی 100 درصدی دارند و از ماسک استفاده نمی کنند، گفت: مادران باردار بعد از تزریق واکسن باید همچنان پروتکل های بهداشتی را مد نظر قرار دهند و از حضور در تجمعات و دورهمی های خانوادگی خودداری کنند.
وی در پایان گفت: تزریق واکسن مادران باردار هیچ نوع محدودیتی در دوران شیردهی آنها ایجاد نمی کند همچنین مادران باید بدانند در صورت ابتلا به کرونا ویروس احتمال درگیری نوزد دور از انتظار نیست، بنابراین توصیه می شود مادران باردار در تزریق واکسن تعلل نکنند.
گزارش: نفیسه پاکیزه