تولد حکیم سنایی غزنوی
تولد حکیم سنایی غزنوی
12ذی الحجه 473 – «حکیم ابوالمجد مجدود بن آدم سنایی غزنوی » شاعر پرآوازه ایرانی در غزنین متولد شد. این استاد مسلم شعر فارسی در جوانی به سرودن شعر پرداخت و ابتدا رجال و بزرگان را مدح می گفت اما یکباره تحولی شگرف در او پدید آمد که راه خانه کعبه را در پیش گرفت و به حجّ رفت.
سنایی در مکه قصیده ای در اشتیاق دیدار کعبه و مکه معظمه سرود و پس از بازگشت از مکه مدتی در بلخ و شهر های دیگر به سر برد. آنچه از سفرهای سنایی باقیست اشعار و قصایدی است که او در خراسان و بلخ سروده؛ و به کارنامه بلخ مشهور است. سنایی بعد از اسکان مجدد در غزنین به اتمام مثنوی مشهورش« حَدیقَة الحَقیقة» پرداخت. مجموعه« سِرُ العِباد اِلَی المَعاد» که بیانگر مهارت وی در سبک خراسانی است، مثنوی طَریقُ التَحقیق که بر وزن حدیقه است و سنایی آن را در سال 528 هجری قمری به پایان رسانده؛ «عقل نامه؛ عشق نامه و تَجرِبَةُ العِلم» از دیگر آثار ارزشمند این شاعر خوش قریحه ایرانی است.
درگذشت فرانْس كولْت
مادام سيدوني گابريل كلودين كولت معروف به مادام فرانْسْ كولْت نويسنده شهير فرانسوي در 28 ژانويه 1873م در فرانسه به دنيا آمد. وي تحصيلات ابتدايى را در زادگاهش فرا گرفت و سپس براي يافتن كار رهسپار پاريس شد. كولت به روزنامه نويسي پرداخت و شاهكارهاي بديعي چون ولگرد و انزواي پر احساسات به وجود آورد. وقتي كه اين دو اثر براي او موفقيت كسب نمودند ديگر قلم را رها نكرد و آثاري چون گندم در علفزار و ساده لوح آزاد را نگاشت.
اين آثار چنان با ارزش بودند كه در سال 1949م، رياست آكادمي گُنكور را كه از مراكز مهم و وزنه هاي سنگين ادبيات فرانسه به شمار ميآيد به عهده گرفت. مادام كولْتْ همچنين در هشتاد سالگي طي جشن بزرگي نشان لژيون دونور را كه تا آن زمان به هيچ زني داده نشده بود، دريافت كرد. مادام فرانسكولت سرانجام در سوم اوت 1954م در 81 سالگي درگذشت.
درگذشت محسن بدیع
محسن بدیع متولد 1287 بود. وی تهیه کننده، فیلمبردار و پیشگام صنعت لابراتوار فیلم در ایران بود که با ابداع روشها و دستگاههای خودساخته کوشید بخشی از کمبودهای فنی سینمای ایران را جبران کند تا تحولی بزرگ در این صنعت به وجود آورد که استفاده از تلاش فردی و ذوق و ابتکار شخصیاش نیز باعث شد که او را پدر لابراتوارهای ایران بنامند.وی تا آخرین سالهای زندگیش در امور لابراتوار فیلم در استودیو خود فعالیت داشت تا اینکه سرانجام در ۱۲ مرداد ۱۳۶۸ خورشیدی در تهران درگذشت.
درگذشت جواد بديع زاده
جواد اناري كه بعدها به بديع زاده مشهور شد در سال 1280 ش در تهران به دنيا آمد و به سبب صداي خوشي كه داشت به خوانندگي روي آورد. بديع زاده اولين خوانندهاي است كه ترانه هايش را خودش ساخته است. وي از آغاز تأسيس راديو، شروع به فعاليت در آن نمود و با اركسترهاي راديو همكاري داشت. بديع زاده كه عضو شوراي موسيقي بود، آثار بسياري از خود به يادگار گذاشت. او به رديف موسيقي ايران، آشنايي داشت و نخستين صفحه صداي بديع زاده در سال 1304 ضبط شد. وي به هنگام فوت، 78 سال داشت.