کرونا مصرف برق را افزایش داده است

به گزارش سیناپرس، شیوع ویروس کووید-۱۹ در مدت کوتاهی جهان را تحت‌الشعاع خود قرار داد و در حال حاضر با گذشت بیش از یک سال، درگیری با بیماری ادامه دارد. شیوع این ویروس تاثیرات مختلفی بر زندگی افراد و کشورها داشته و بخش انرژی نیز از این موضوع مستنثنی نبوده است.

بر همین اساس؛ پژوهشگران با انجام یک مطالعه مروری، تاثیر همه‌گیری کرونا را بر میزان مصرف برق در ایران و جهان، بررسی کردند.

بررسی یافته‌های این مطالعه حاکی از این است که تأثیر ویروس کرونا بر صنعت برق ایران و جهان قابل‌توجه بوده و این تأثیر در عرصه‌های مختلف عرضه و تقاضا قابل مشاهده است.

در این مطالعه آمار مصرف برق در کشورهای ایران، آمریکا، چین و هند و برخی کشورهای اروپایی در دوران شیوع ویروس کرونا مورد بررسی قرار گرفت. با استناد به تحلیل‌های صورت‌گرفته در این مقاله که با استفاده از آمار در دسترس، انجام شده است، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که تأثیر کرونا بر تقاضای برق در یک دوره کوتاه، یک روند کاهشی داشته و این کاهش مصرف برق عواقب نامطلوب اقتصادی در برداشته است.

در این مطالعه، بررسی تغییرات مصرف روزانه برق در ایران در ایام شیوع ویروس کرونا و مقایسه آن با دوره متناظر سال گذشته نشان داد که برداشتن محدودیت فعالیت‌ها با لغو قرنطینه، مجدداً باعث بازگشت تقاضای برق به روال قبل شده است و حتی در مصرف برق شاهد پیک‌های زودرس حدود ۵۳ هزار مگاوات در ۱۰ روز اول خردادماه ۱۳۹۹ بوده‌ایم که کارشناسان یکی از دلایل اصلی آن را تغییر الگوی مصرف در اثر شیوع ویروس کرونا می‌دانند. وقوع این پیک‌های پیش‌بینی‌نشده در مصرف برق عواقب خاصی در مدیریت عرضه و تقاضای برق و خسارات مربوط به آن را به همراه دارد.

بررسی آمار برق مصرفی روزانه در شهر نیویورک در آمریکا و کشور ایتالیا در اروپا نشان داد که در دوران قرنطینه دیگر کشوها نیز همچون ایران با کاهش مصرف برق روبه‌رو بوده‌اند اما با حذف قرنطینه مصرف برق به حالت نرمال خود بازگشته است.

در این مطالعه عنوان شده است که معاونت پژوهشی و برنامه‌ریزی سندیکای صنعت برق ایران در گزارشی تحلیلی آماری «اثرات اقتصادی ویروس کرونا بر صنعت برق و راهکارهای مقابله با آثار منفی آن و راه‌حل‌های جهش تولید در صنعت برق» را بررسی کرده است. بر اساس این گزارش، ویروس کرونا از پنج مجرای «زیان وارده بر پروژه‌های احداث صنعت برق»، «زیان‌وارده بر شرکت‌های زنجیره تامین صنعت برق»، «زیان‌وارده بر صادرات و واردات صنعت برق»، «ناپایداری شبکه و بروز خاموشی» و «تشدید مشکلات نقدینگی و شدت زنجیره بدهی‌ها» به اقتصاد برق صدمه وارد خواهد کرد.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند: می‌توان چنین نتیجه‌گیری کرد که ویروس کرونا بیشترین تأثیر را در دوران قرنطینه بر مصرف برق گذاشته است و با حذف قرنطینه این تأثیر بسیار کم شده است.

این محققان معتقدند؛ با وقوع موج‌های بعدی شیوع کرونا و اعمال محدویت‌های قرنطینه احتمالی بروزکاهش‌های مجدد در مصرف برق، دور از انتظار نخواهد بود که این امر باید در مدیریت شبکه برق مد نظر قرار گیرد.

در انجام این تحقیق کیمیا عطوفت شمسی، سها قانع، روژین قائم‌مقامی، هلیا هداتی و اشکان عبدالی سوسن؛ پژوهشگران دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه بهار سال جاری به صورت مقاله علمی با عنوان «تاثیر ویروس کرونا بر روی مصرف برق در ایران و جهان» در نشریه روش‌های هوشمند در صنعت برق، منتشر شده است.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا