تغییر سبک زندگی و بالا رفتن سن جمعیت دو عامل مهم افزایش مبتلایان به سرطان
به گزارش خبرگزاری سیناپرس، دکتر شراره نیک سیر اظهار کرد: آخرین بررسی انجام شده در زمینه بیماری سرطان استان همدان مربوط به سال ۹۷ است که حدود ۲ هزار و ۸۰۰ بیمار جدید سرطانی در این استان شناسایی شده اند.
وی با اشاره به نتایج حاصله از تحقیقات علمی و بررسی های کارشناسی انجام شده، افزود: افزایش شمار موارد ابتلا به سرطان در استان همدان ناشی از ۲ عامل اساسی بالا رفتن سن جمعیت و همچنین تغییر سبک زندگی شامل تغذیه نامناسب، کاهش تحرک و فعالیت بدنی، آلودگی محیطی و گرایش به مصرف دخانیات است.
مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بدون ارائه آمار دقیقی از تعداد بیماران سرطانی استان، گفت: همچنین داده های آماری گویای سهم بیشتر مردان در ابتلا به بیماری سرطان نسبت به زنان است به نحوی که ۵۶ درصد بیماران سرطانی استان همدان، مرد هستند.
دکتر نیک سیر، میزان مصرف مواد دخانی در مردان نسبت به زنان، مواجهه شغلی، تماس با مواد شیمیایی در محیط کار، قرار گرفتن زیر نور مستقیم آفتاب(به ویژه برای فعالان بخش کشاورزی) را از جمله عوامل ابتلای بیشتر آقایان به سرطان در مقایسه با زنان ذکر کرد.
به گفته وی، شایع ترین نوع سرطان در بین مردان به ترتیب معده، پوست، پروستات، روده بزرگ و مثانه و در بین زنان نیز سرطان سینه(پستان)، روده بزرگ، پوست، تروئید و معده است.
مسئول برنامه سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: انجام مستمر فعالیت های ورزشی از جمله پیاده روی و ورزش های همگانی، تغذیه سالم، کنترل وزن بدن و جلوگیری از چاقی و انجام متناوب آزمایش برای غربالگری، از جمله اقدامات موثر بانوان برای پیشگیری از ابتلا به سرطان است.
دکتر نیک سیر با عنوان اینکه یکی از مهم ترین مولفه ها برای درمان سرطان تشخیص به موقع و زود هنگام است، گفت: مشکل اصلی برای درمان بسیاری از بیماران سرطانی، تشخیص دیرهنگام است در حالیکه انجام آزمایش های سالانه(چکاپ) به ویژه پس از ۴۰ سالگی نقش موثری در پیشگیری از ابتلا و همچنین تشخیص به موقع بیماری برای درمان دارد.
وی گفت: هر چند آماری دقیقی از بیماران مبتلا به سرطان در دست نیست اما براساس برخی گزارش ها حدود ۱۴ هزار نفر در استان همدان به سرطان مبتلا هستند.
گزارش: سحر فرامرزدوست