چگونه ناخن فرو رفته در گوشت کنار انگشت پا را درمان کنیم؟

خانمی 30ساله هستم.ناخن پایم در گوشت کنار انگشت فرو رفته و بسیار درد میکند.چه راه درمانی دارد؟

 فرو رفتن ناخن در گوشه انگشت اکثراً در اثر کوتاه کردن بیش از حد ناخن بخصوص ناخن شست پا بوجود میاید. شما هم ممکن است مانند بسیاری افراد دیگر وقتی ناخن هایتان را کوتاه میکنید دو طرف آنرا بصورت گرد و خمیده درآورید تا به شکل انگشت درآید. البته این روش درست نیست چون با رشد ناخن این احتمال وجود دارد که ناخن شما در پوست کنار ناخن رشد کرده و فرو رود. علت دیگر این ناراحتی پوشیدن کفش های تنگ است.

علائم فرو رفتن ناخن پا در انگشت

در ابتدا گوشه ناخن متورم و دردناک است ولی بعد از مدتی ممکن است قرمز و عفونی شود. درد شدید ناخن موجب اشکال در راه رفتن و بروز لنگش میشود. این عارضه در نوجوانان زیاد دیده میشود و در هر انگشتی از پا ممکن است بوجود بیاید ولی در انگشت بزرگ پا بیشتر است.
در این عارضه ناخن در پوست کنارش رفته و آنرا زخمی میکند. بعد از مدتی بافت، عفونی شده و شروع به رشد میکند و روی کنار ناخن را هم میپوشاند. این بافت معمولاً عفونی بوده و ممکن است ترشح چرکی هم داشته باشد.
این عارضه به علل مختلف بوجود میاید. گاهی مادرزادی است. در این موارد اندازه ناخن برای انگشت بزرگ است و چون جای کافی ندارد به داخل پوست رشد کرده و فرو میرود.
گاهی اوقات ضربه به انگشت یا افتادن جسم سنگین روی آن موجب شروع عارضه است. با این حال شایعترین علل بوجود آورنده، کوتاه کردن ناخن به روش نادرست و پوشیدن کفش تنگ است.

درمان فرو رفتن ناخن در گوشت کنار پا چگونه است

 این بیماری باید به محض تشخیص درمان شود. اگر درمان قبل از اینکه عفونت بوجود آید شروع شود ساده‌تر انجام شده و نتیجه درمان بهتر است. در این حالت درمان عبارتست از:
 روزی ۴-۳ بار پا را در آب گرم قرار دهید.

 در بقیه اوقات سعی کنید پا را خشک نگه دارید.

کفش راحت بخصوص با پنجه گشاد بپوشید. تا وقتی خوب نشده اید بهتر است کفش بدون پنجه یا تابستانی بپوشید.

برای کاهش درد از استامینوفن یا بروفن استفاده کنید

به آرامی گوشه ناخن را بلند کرده و زیر آن را کمی پارچه کتانی تمیز قرار دهید. هر روز پارچه را عوض کنید.

اگر در ۳-۲ روز اوضاع بهتر نشد به پزشک مراجعه کنید

درمان جراحی

 در صورت تورم و درد شدید و ترشح ممکن است عفونت در محل وجود داشته باشد و پزشک معالج برای شما آنتی بیوتیک تجویز کند. گاهی نیاز به انجام عمل جراحی وجود دارد. جراحی معمولاً به صورت خارج کردن قسمتی از کنار ناخن همراه با بستر زیرین آن است.
پیشگیری

 کفش باید اندازه پای شما باشد. کفش های با پنجه تنگ به انگشت پا فشار آورده و احتمال ایجاد این عارضه را بالا میبرد. در حین کوتاه کردن ناخن توجه کنید از یک ناخن گیر تیز استفاده کرده و گوشه های ناخن را کوتاه نکنید. پایتان را همیشه تمیز و خشک نگه دارید.

*دکتر مهرداد منصوری -متخصص ارتوپدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا