مراتع گون زار مستعد بروز حریق هستند

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، اسفندیار خزائی اظهار کرد: بر این اساس منابع طبیعی استان همدان به ۲۰ بلوک حفاطتی تقسیم بندی شده که هر بلوک تحویل نیروهای حفاظتی شده و از این نیروها گزارش عملکرد دریافت می شود.

وی افزود: به زودی  ۱۰ گروه و تیم اطفای حریق ویژه مراتع و جنگل ها در استان تشکیل می شود که این گروه ها به صورت شبانه روزی وظیفه پیشگیری از بروز حریق و اقدام برای مهار و اطفا آتش را برعهده دارند.

خزائی ادامه داد: آتش سوزی در منابع طبیعی یک امر معمول و طبیعی است که می تواند با وقوع صاعقه و برخورد آن با پوشش مراتع ایجاد شود و البته بخش زیادی از حریق های مراتع نیز ناشی از بی توجهی و سهل انگاری مردم هنگام حضور در طبیعت و روشن کردن آتش و عدم توجه لازم برای خاموش کردن آن پس از ترک محل است.

به گفته وی، یکی از رویکردهای محوری سازمان جنگل ها کاهش حریق در مراتع و عرصه های جنگلی است که برهمین اساس متوسط حریق این اراضی در استان همدان از ۵۰۰ هکتار در سال ۹۵ به ۲۱۴ هکتار در سال ۹۸ و حدود ۸۰ هکتار در سال گذشته کاهش یافته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، فرهنگسازی، آموزش و استفاده از ظرفیت های قانونی مدیریت بحران را در پیشگیری از حریق بسیار اثرگذار دانست و گفت: طبق ماده ۲۱ قانون در صورت بروز حریق همه دستگاه ها از جمله لشگری و کشوری مکلف به کمک برای مهار آتش هستند .

وی گفت: آتش بلای خانمانسوز جنگل و مرتع به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک کشور است و در زاگرس به دلیل وجود پوشش گیاهی یکساله در کف جنگل و در مراتع نیز وجود گیاهانی شبیه گون زار که آب اندکی را در یافت خود دارند، زمینه بروز حریق همواره فراهم است.

گزارش:زهرا فرامرزدوست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا