آشنایی با روش های چگونگی مصرف سیب زمینی سرخ شده سالم تر
به گزارش سینا پرس فارس، زهره فیروزی گفت: کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود در خصوص سیب زمینی دریافتند سرخ کردن بیش از حد می تواند باعث تغییر سلولهای این ماده غذایی و بروز سرطان در افراد شود. بر این اساس توصیه میشود هنگام سرخ کردن، وقتی سیب زمینیها طلایی شد، از سرخ کردن بیشتر خودداری کنیم؛ چرا که این کار سیب زمینی را به مادهای خطرناک تبدیل می کند.
فیروزی افزود، علاوه بر سیب زمینی سرخ شده، سایر خوراکی هایی که با این ماده غذایی آماده میشود، از جمله چیپس و سیب زمینی کبابی و تنوری هم در صورتی که بیش از حد برشته و کبابی شود، سبب ایجاد ماده سمی آکریل آمید شده که یکی از عوامل بروز سرطان است.
او ادامه داد، بر اساس تحقیقات، به طور کلی مواد غذایی مثل نان برشته، برنج، گوشت و گوجه فرنگی به دلیل داشتن کربوهیدرات در صورتی که بیش از حد سرخ و برشته شوند، تبدیل به کربن شده و خاصیت بیماریزایی پیدا میکنند.
وی خاطر نشان کرد، متخصصان سلامتی بر این اساس توصیه میکنند که از مصرف بیش از حد مواد غذایی سرخ شده پرهیز کرده و غذاها به صورت آب پز یا بخار پز مصرف شود.
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی ادامه داد، برای تهیه سیب زمینی سرخ شده، توصیه می شود درجه اجاق را روی حرارت پایین قرار داده و از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود. همچنین به محض طلایی شدن سیب زمینی شعله را خاموش کنیم.
زهره فیروزی در پایان افزود، توصیه دیگر در این زمینه، استفاده از آبکش فلزی یا کاغذ روغنی برای برای روغنگیری از سیب زمینیها و پرهیز از مصرف قسمت های برشته شده است تا خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده