توصیه های تغذیه ای برای زائران پیاده روی اربعین حسینی
به گزارش سینا پرس فارس، الهام کاووسی در ادامه صحبت های خود در خصوص نکات سلامتی به موارد تغدیه ای مفید در این سفر اشاره و خاطرنشان کرد سلامت جزء اولین مسایل سفر میباشد و میبایست به این نکات توجه بیشتری گردد.
کاووسی ادامه داد، مصرف ماست کم چرب و پاستوریزه، لیموترش و یا آبلیمو همراه با وعده های غذایی می تواند از مسمومیت جلوگیری کند، همچنین به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از گرمازدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی استفاده کنید. مقداری نعنا و پونه خشک به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده به همراه داشته باشید و به همراه دوغ میل کنید.
او ادامه داد، از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی که به صورت فله است خودداری کرده و از لبنیات دارای بسته بندی بهداشتی استفاده کنید وبهتر است هنگام سفر، شیر مصرف نشود، چرا که علاوه بر فاسد شدن سریع آن سبب نفخ و مشکلات گوارشی میشود. بنابراین بهتر است به جای آن برای تامین نیازهای بدن به کلسیم از دوغ، ماست و پنیر استفاده شود.
این کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت افزود، از خوردن سالاد و سبزی های خام خودداری شود، اما استفاده از سبزی های پخته شده مثل سیب زمینی، کدو و هویج در کنار غذای می تواند از یبوست در طول سفر پیشگیری کرده و توصیه می شود که مورد استفاده قرار گیرد، همچنین غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یک بار نباید گرم شود. از نگهداری غذای پخته شده برای وعده های بعدی پرهیز شود و غذای مانده حتی پس از گرم شدن، به هیچ وجه خورده نشود.
الهام کاووسی ادامه داد، به جای مصرف تخم مرغ نیمرو، بهتر است تخم مرغ آب پز و سفت شده مصرف شود تا علاوه بر هضم بهتر، امکان آلودگی کمتری نیز داشته باشد وبرای پیشگیری از گرمازدگی از شربت های خاکشیر و تخم شربتی که در موکب های بین راه ارائه می شود، تهیه و میل کنید همچنین به دلیل گرمی هوا بهتر است روزانه تا ۶ لیوان آب بنوشید، اما از سلامت آب آشامیدنی خود اطمینان داشته باشید.
کاووسی گفت: میوه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شست و شو دهید و پوست آن را جدا کنید، مصرف چای را فراموش نکنید، از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یک بار مصرف شفاف خودداری و سعی کنید لیوان شخصی به همراه داشته باشید وبرای جلوگیری از یبوست مواد غذایی ملین مثل انجیر و آلو به همراه خود داشته باشید.
کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر ادامه داد: در طول راه، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، توت خشک، انجیر خشک، انواعی از مغز هایی که بسته بندی بهداشتی دارد، به همراه داشته باشید و به دلیل گرمی هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودادری شود، چرا که مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن می شود و می تواند فرد را مستعد گرمازدگی کند.
الهام کاووسی درپایان افزود: تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی کاهش یابد واگر فرد زائر مبتلا به دیابت است توصیه می شود در مصرف مواد قندی و شیرینی در طول مسیر خودداری شود همچنین اگر فرد زائر مبتلا به فشارخون بالا است، توصیه می شود از خوردن غذاهای شور و پرنمک خودداری شود.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده