روش موثر و مفید در شستن میوه و سبزیجات
به گزارش سینا پزس فارس، شستوشوی صحیح میوه و سبزیجات و سالم سازی آنها در پیشگیری از بیماریهای گوارشی بسیار حائز اهمیت است.
شستوشوی صحیح میوه و سبزیجات و سالم سازی آنها در پیشگیری از بیماریهای گوارشی بسیار حائز اهمیت است. وبا، اسهال خونی، حصبه ،شبه حصبه، کرمهای رودهای و … از انواع بیماریهای باکتریایی و انگلی رودهای هستند که دقت در شستوشوی میوه و سبزیجات میتواند در پیشگیری از آنها مؤثر واقع شود. توصیه میشود جهت پیشگیری از بیماریهای گوارشی ناشی از مصرف سبزیجات آلوده از مصرف غذاهای آماده شده مانند ساندویچ کاهو و سبزیجات، سالادها و انواع سبزیهای خام در اماکن عمومی و غیر مطمئن مواد غذایی خودداری شود.
استفاده از نمک در شستوشو میوه و سبزیجات:
نمک خاصیت انگل زدایی و میکروب زدایی ندارد اما توانایی بسیار خوبی برای خارج کردم سموم آفتکش سطحی از سبزیها و میوهها دارد.
استفاده از یک تا دو قاشق غذاخوری نمک داخل سینک پر از آب، میتواند تا حد زیادی سموم آفتکش سطحی را از میوه و سبزی خارج کند زیرا از نظر علمی نمک، حالت قطبی شدن آب را زیادتر میکند و این کار باعث میشود سموم و آفتکشها به راحتی در محلول آب و نمک حل شده و از سبزیها و میوهها جدا شوند و تا حدودی میزان آفتکشها و سموم کاهش یابد.
غوطهوری سبزیها و میوهها در آب نمک به عنوان یک ترکیب بیضرر برای خروج سموم آفتکش بسیار مفید است. توصیه میشود میوهها وسبزیها قبل از مصرف حدود ۱۰ دقیقه در آب نمک غوطهور شود. میوهها عموماً نیازی به انگل زدایی و ضد عفونی ندارند و پس از مرحله غوطهوری در آب نمک کافی است با آب ساده شسته شوند اما سبزیها نیاز به انگل زدایی دارند و نمک یا سرکه به هیچ وجه نمیتواند این کار را بکند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده