کدام نوع موز برای بدن مفید تر است
به گزارش سینا پرس فارس، موز با وجود مقادیر بسیار بالای پتاسیم، ویتامینهای A و C و انواع ویتامین B و آهن، یک منبع بسیار مهم برای تامین ریز مغذیهای مورد نیاز بدن به حساب میرود، برخی افراد موز زرد مایل به سبز را میپسندند؛ برخی طعم شیرین موزی که لکههای قهوهای دارد را دوست دارند.
اما تنها طعم این موزها با هم متفاوت نیست، بلکه اثرهای متفاوتی بر بدن و سلامتی میگذارند
موز سبز
موز نارس و سبز، ۲۰ برابر موز رسیده دارای نشاسته مقاوم است و موجب بالا رفتن آنزیمهای هضم غذا و جذب ویتامین میشود، این بدان معنی است که، موز نارس برای ثابت کردن سطح قند خون مفید است و همچنین باکتری مفید در روده بزرگ را میسازد؛ وموجب بالا رفتن آنزیمهای هضم غذا و جذب ویتامین میشود.
موز زرد
هرچه موز رسیدهتر شود ریزمغذیهای آن از جمله ویتامینهای ب، آ، ث، و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، منگنز و پتاسیم خود را از دست میدهد واما هر چقدر موز رسیدهتر باشد، نشاسته موجود در آن بیشتر به قند تبدیل میشود واز این رو، موز زرد برای بالا بردن سطح انرژی ورزشکاران مفید است، هضم آنها راحتتر است و برعکس موز سبز ایجاد نفخ نمیکند.
موز زرد با خالهای قهوهای
خالهای قهوهای نشانگر سطح بالاتر قند در موز است. با این حال، موزی که کاملا رسیده باشد نوعی ماده به نام «فاکتور نکروز تومور» تولید میکند که ایمنی بدن را در برابر سرطان بالا میبرد.
موز قهوهای
موزی که بیش از حد رسیده باشد مقدار زیادی از نشاستهاش را به قند تبدیل کرده که البته اگر جایگزین شکر شود، به مراتب برای بدن مفیدتر است. موز گاز اتیلن تولید میکند که موجب قهوهای شدن و تغییر بافت آن میشود، در عین حال، مقدار زیادی از ریزمغذیهای خود را از دست میدهد و کمکم بیشتر طعم الکل خواهد داد تا شکر، زیرا هر موز قهوهای نیم گرم الکل دارد و اگر به آن مخمر و شکر اضافه شود میتوان از آن الکل گرفت.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده