تغذیه سالم در ایام نوروز برای بیماران مبتلا به دیابت
به گزارش سینا پرس فارس، بیماران مبتلا به دیابت باید همیشه مراقب تنظیم قند خون خود باشند. در مهمانی های ایام نوروز از انواع تنقلات و شیرینی ها برای پذیرایی استفاده می شود که می تواند تعادل قند خون را در این بیماران به خطر اندازد. بنابراین برای جلوگیری از افزایش یا افت قند خون در این ایام بهتر است به نکات زیر توجه شود:
*هیچکدام از وعده های غذایی خود را به بهانه مهمانی و یا کمبود وقت حذف نکنید. حذف وعده های غذایی باعث به خوردن تعادل قند خون می شود.
*از مصرف شیرینی های خامه ای، مربایی، گز و سوهان پرهیز کنید و به جای آن از شیرینی های ساده و با سایز کوچک استفاده کنید.
*به جای استفاده از شکلات های معمولی از شکلات های تلخ با خلوص بالای ۷۵ درصد استفاده کنید.
*به جای قند و شکر، از توت خشک، مویز و خرمای خشک استفاده کنید.
*سعی کنید میوه های کم شیرین با فیبر بیشتر مصرف کنید. برای مثال به جای پرتقال شیرین از سیب استفاده کنید.
*بیماران مبتلا به دیابت که مبتلا به فشارخون بالا نیز هستند، باید از مصرف آجیل های شور پرهیز کنند.
*در مهمانی ها در صورت امکان به جای مصرف پلوی ساده از پلوهای مخلوط با سبزی ها مثل سبزی پلو یا شوید پلو استفاده کنید.
*به جای استفاده از نوشابه های گازدار از نوشیدنی های طبیعی پاستوریزه و کم نمک چون دوغ مصرف کنید.
*تا حد امکان از مصرف سمنو به دلیل داشتن قند بسیار بالا پرهیز کنید.
منبع: «پریسا موسویان»، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز