مواد شیمیایی مضر در شیر مادر نفوذ می کنند
این مواد شیمیایی که به PFAS ) پرفلوئورو آلکیلیت) موسوم هستند به طور گسترده در تولید پارچه های ضد لک ، ضد آب و حتی بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند. مطالعات انجام شده روی بدن موجودات آزمایشگاهی نشان می دهد که این مواد قابلیت ایجاد سرطان و تداخل با سیستم ایمنی و تناسلی را دارا هستند.
زمانی که مواد PFAS وارد محیطی می شوند به پروتئین های موجود در بدن حیوانات چسبیده و به این شکل وارد زنجیره غذایی خواهند شد و این بدان معناست که در بدن اعضای بالای زنجیره غذایی که از بقیه موجودات تغذیه می نمایند (همانند انسان ها و ماهی های بزرگ ) میزان مواد PFAS به اندازه قابل توجهی بالا خواهد رفت. برای کودکان و فرزندان ما انسان ها شیر غنی شده مادر که حاوی پروتئین بوده اولین و مهمترین منبع تماس کودکان با مواد PFAS خواهد بود.
طی آخرین مطالعات انجام شده توسط دانشگاه هاروارد و تعدادی از موسسات تحقیقاتی کشور دانمارک ،محققان دریافتند که میزان PFAS موجود در بدن کودکانی که تنها با شیر مادر تغذیه شده بودند ماهانه به میزان 20 الی 30 درصد افزایش می یابد.
محققان همچنین دریافتند که میزان این ماده در بدن کودکانی که تنها از شیر مادر تغذیه نکرده بودند و شیر مادر قسمتی از وعده های غذایی آن ها را تشکیل می داد نیز به شدت بالا بوده اما این میزان در مقایسه با گروه قبلی کمتر است. گفتنی است در بعضی موارد بعد از انجام آزمایش خون مشخص شد که میزان PFAS موجود در بدن کودکان از بدن مادرانشان بیشتر بوده است.
اما محققان با وجود مسائل بیان شده همچنان تاکید دارند که شیر مادر یکی از سالم ترین منابع غذایی برای تغذیه کودکان است و آن ها همواره به تغذیه با شیر مادر تاکید می کنند.
این تحقیق روی بیش از 81 کودک متولد مجمع الجزایر فارو که در آتلانتیک شمالی و میان نروژ و ایسلند واقع است به انجام رسید , لازم به ذکر است که غذای دریایی مهم ترین منبع تغذیه مردمان این منطقه بوده که همین امر مهم ترین عامل در تماس بودن آن ها با مواد PFAS است.
به گفته دکتر فیلیپ گرنجین از دانشگاه هاروارد میزان PFAS موجود در بدن زنان آمریکای شمالی که به تازگی کودک خود را به دنیا آورده اند با میزان این ماده در بدن مادران ساکن جزایر فارو تقریبا در سطح مشابهی قرار دارد.
کشور های زیادی همانند آمریکا به طور جدی مصرف دو گونه از مواد PFAS همانند PFOA ) پرفلوئورو اکتانوئیک) و PFOS (پرفلوئورو اکتان سولفونات) را به علت وجود شواهدی مبنی بر سرطان زا بودن و ایجاد اختلال در کارکرد هورمون های متعدد ممنوع اعلام کرده اند. به گفته دکتر گرنجین ،مطالعات و تحقیقاتی که هم اکنون در حال انجام است نشان می دهند که سایر PFAS ها نیز به میزان قابل توجهی در اختلالات بوجود آمده نقش دارند.
تعدادی از محققان همانند دکتر گرنجین که در حال حاضر مشغول کار روی این پروژه هستند پیش از این دریافته بودند که تماس کودکان جزایر فارو با PFAS به پاسخ نامناسب بدن آن ها به واکسیناسیون های متوالی مربوط است.
به گفته دکتر گرنجین راه های متعددی پیش روی مادران برای کاهش میزان تماس آن ها با مواد PFAS و در عین حال استفاده از مواد غذایی مغذی همانند انواع غذاهای دریایی وجود دارد به عنوان مثال آن ها می توانند از ماهی ساردین یا سایر ماهی های کوچکی که فاقد مواد مضر اشباع هستند استفاده کنند. وی می افزاید :افراد باید از میزان PFAS موجود در آب آشامیدنی خود آگاه باشند که البته این مسئله می تواند از منطقه ای به منطقه ای دیگر تغییر کند.
No tags for this post.