در دوران کرونا، چه چیزهایی اخلاق ما را تغییر می دهد ؟

به گزارش سیناپرس،طبق نتایج یک مطالعه جدید که توسط محققانی از کشور لهستان انجام شده است، در طول همه گیری بیماری کووید 19، استفاده بیش از حد از دستگاه های دارای صفحات نمایشی مثل گوشی های تلفن همراه و رایانه ها در کنار مواردی چون خواب نامنظم و چک کردن مرتب اخبار بد روزانه، موجبات کم شدن توان روحی روانی و اصطلاحا پایین آمدن مود مردم را به دنبال داشته است.

این در حالی است که به گفته این محققان، داشتن یک روال ثابت و منظم شامل ورزش و تحرک بدنی، سرگرمی، ساعات خواب منظم و حداقل زمان صرف شده در مقابل کامپیوتر و تلفن همراه به افراد کمک می کند خلق و خوی خوبی داشته و سلامتی و تندرستی خود را در سطح بالایی حفظ نمایند.

در این تحقیق، 91 بزرگسال جوان ساکن لهستان در اواسط سال 2020 در مورد خلق و خو و فعالیت های روزانه به مدت دو هفته و چهار بار در روز مورد پرسش واقع شده و وضعیت آن ها پیگیری شده است. 

بر این اساس، استراتژی‌های مقابله‌ای مانند برنامه‌ریزی صحیح اوقات روزانه و زمان‌بندی فعالیت ها به شرکت‌کنندگان کمک کرده تا روال‌های ثابتی را برای حفظ روحیه خود طراحی و اجرا کنند.به گزارش سیناپرس،همچنین طبق نتایج حاصل از این پژوهش، تماس چهره به چهره باعث بهبود خلق و خوی افراد گردیده، در حالی که تعامل مشابه از طریق ارتباطات الکترونیکی تأثیر مثبت کمتری داشته است.

محققان همچنین دریافته اند که پیگیری گزارش‌های روزانه در خصوص موارد ابتلا به کووید 19 و مرگ‌ومیرهای ناشی از آن موجب نوسانات خلقی شدید در شرکت‌کنندگان شده است.

درواقع، بررسی رسانه‌های اجتماعی در این خصوص و دنبال کردن اخبار مربوط به همه‌گیری باعث ایجاد احساسات منفی مانند غم و اندوه، ترس و احساس ناامیدی می‌گردد.

به گزارش سیناپرس،به نظر می رسد با توجه به ادامه روند حضور کووید 19 در جوامع و نیاز به تداوم روش های مقابله ای با این بیماری، اطلاعات ارائه شده در این تحقیق که در نشریه بین المللی Applied Psychology: Health and Well-Being منتشر شده اند، می توانند در بالا نگه داشتن مود و بهبود خلق و خوی افراد جامعه موثر واقع شوند.

نویسنده: محمدرضا دلفیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا