روز آگاهی در مورد کوسه ها
روز آگاهی در مورد کوسه ها
کوسه یکی از آبزیان نسبتاً بزرگ است. اقیانوسها بیش از ۲۰ هزار گونه از ماهیها را در خود جای دادهاند که از این تعداد نزدیک به ۳۷۰ گونه، کوسه هستند.این شکارچیان حیرتانگیز با خوردن موجودات ضعیف و زخمی، در بالای چرخه غذایی دریایی قرار میگیرند. آنها با این کار به حفظ تعادل در سیستم طبیعت کمک میکنند.کوسه یکی از نادرترین شکارچیان کره زمین است. بسیاری از کوسهها برای حمله آفریده شدهاند اما همه آنها حمله نمیکنند. در واقع بیشتر کوسهها برای انسان بیضرر هستند (مانند کوسه نهنگی) و فقط گونههای محدودی هستند که تا کنون خطرناک شناخته شدهاند. این آبزیان زیبا و سلاطین اقیانوسها منبعی پر درآمد نیز برای صنعت اکوتوریسم غواصی میباشند.
پرواز کاوشگر New Horizons ناسا بر فراز سطح پلوتو
نیوهورایزنز که در محافل علمی ایران افقهای نو نیز نامیده میشود، فضاپیمای روباتیکِ ناسا و بخشی از برنامههای فضایی مرزهای نو است که در ۱۹ فوریه ۲۰۰۶ میلادی بهسوی کمربند کویپر حرکت کرد.
این کاوشگر فضایی که آن را کاوشگر بینسیارهای یا «سیارهپیما» هم خواندهاند، نخستین فضاپیمایی است که بهسوی پلوتو پرواز کرد و به مطالعه درباره این سیاره کوتوله و پنج ماهِ تا کنون شناختهشدهٔ آن، بهویژه شارون، پرداخت.این کاوشگر بالاخره در ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۱۵ از کنار پلوتو گذشت و بهسوی کمربند کویپر رهسپار شد.
درگذشت مریم میرزاخانی
مریم میرزاخانی متولد ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ بود. وی ریاضیدان ایرانی-آمریکایی و استاد دانشگاه استنفورد بود. میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها» برندهٔ مدال فیلدز شد، که بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی تنها زن و تنها ایرانی برندهٔ مدال فیلدز است.