جهش ویروس کرونا از نوع لامبدا
به گزارش سیناپرس، گونه جدید جهش یافته ویروس کرونا موسوم به لامبدا در چندین کشور کشف شده و نگرانی هایی از جهش هایی که می تواند باعث مقاومت بیشتر این بیماری در برابر آنتی بادی های خنثی کننده شود، وجود دارد.
گفتنی است گونه جدید و جهش یافته لامبدا یا C.37 برای اولین بار اوایل سال گذشته در اوت سال ۲۰۲۰ در پرو شناسایی شده و از اواسط ژوئن، این نوع در ۲۹ کشور به ویژه در آمریکای جنوبی مشاهده شده است.
سازمان بهداشت جهانی در این رابطه اعلام کرد: لامبدا با میزان قابل توجه انتقال در چندین کشور همراه است ، این سویه دارای تعدادی جهش با مفاهیم فنوتیپی مشکوک مانند افزایش احتمال انتقال یا افزایش احتمال مقاومت در برابر آنتی بادی های خنثی کننده همراه باشد.
از سوی دیگر در حال حاضر شواهد محدودی در مورد تأثیر این جهش وجود دارد و انجام مطالعات بیشتر برای درک بهتر نحوه مهار شیوع و چگونگی مقاومت واکسن ها در برابر این نوع ویروس ضروری است.
خاویرو مندز ریکو ویروس شناس WHO سازمان بهداشت جهانی در این رابطه اعلام کرد: هیچ نشانه ای وجود ندارد که نشان دهد گونه جهش یافته لامبدا خطرناک تر از سایر گونه ها بوده و یا منجر به مرگ و میر بالاتر می شود.
نحوه گسترش و شیوع گونه لامبدا در جهان
پابلو تسوکایاما ، ویروس شناس دانشگاه لیما نیز در این رابطه گفت: با توجه به تلاش های کشور پرو برای مبارزه با این بیماری همه گیر ، شاهد هستیم که این کشور آمریکای جنوبی از ابتدای شیوع همه گیری سرانه مرگ و میر بیشتری را نسبت به کشورهای دیگر تجربه کرده است ، از ۵ ژوئیه ۵۸۶ مرگ به ازای هر ۱۰ هزار نفر ثبت شده و این رقم تقریبا ۸۹ درصد بالاتر از دومین کشور این فهرست یعنی مجارستان است.
به گزارش سیناپرس، در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از عفونت های جدیدی که از ماه آوریل در پرو شناسایی شده اند ، از نوع لامبدا هستند. گفته می شود این سویه تقریباً با همان نوع گاما در گردش است که برای اولین بار در برزیل کشف شده است.
در انگلیس ، پس از شناسایی موارد متعددی در سراسر کشور ، سویه لامدا در ۲۳ ژوئن به عنوان یک گونه تحت تحقیق تعیین شد. به گزارش سیناپرس، سازمان بهداشت عمومی انگلستان (PHE) در این رابطه می گوید در حال حاضر هیچ مدرکی وجود ندارد که این نوع ویروس باعث ایجاد بیماری شدیدتر شده یا تاثیر واکسن هایی را که در حال حاضر استفاده می شوند ، کمتر کند.
محققان برزیلی نیز در یک مطالعه منتشر شده که هنوز راستایی آزمایی نشده نوشتند که این ویروس پتانسیل قابل توجهی برای تبدیل شدن به نوع نگران کننده دارد و نتایج یک دیگر نیز نشان می دهد که این نوع نسبت به سویه های آلفا و گاما قابل انتقال تر بوده و برخی واکسن ها همچون سینوواک در برابر ان بی تاثیر هستند.
گزارش: احسان محمدحسینی
منبع: CTV – WHO