روز دندانپزشکی

  • روز دندانپزشکی

به منظور گسترش و پیشرفت خدمات درمانی و بهداشتی دهان و دندان در مناطق محروم کشور و روستاها، مجلس شورای اسلامی در 23 فروردین 1360، قانون تربیت بهداشت‏کاران دهان و دندان را تصویب کرد.

در این قانون، مجلس، وزارت بهداشت و درمان را موظف نمود که داوطلبانی را برای تربیت در این دوره، جذب کند و پس از دادن آموزش‏های لازم، با مدرک فوق دیپلم، آنان را در مناطق محروم به خدمت گمارَد تا از این طریق، ضمن ارائه خدمات اولیه، از شیوع بیماری‏های دهان و دندان جلوگیری کرده و اصل پیشگیری را مورد نظر قرار دهند. از آن پس و به پیشنهاد جامعه اسلامی دندان پزشکان، روز 23 فروردین به عنوان روز دندانپزشکی نامگذاری گردید.

  • اختراع ماشین تولید سرمای مصنوعی فرانسه

در یازدهم آوریل 1859م دستگاه تولید سرمای مصنوعی توسط یک صنعت‏گر و شیمی‏دان فرانسوی به نام فردیناند کاره اختراع شد. سرمای این دستگاه توسط گاز آمونیاک تأمین می ‏شد. اختراع کاره گام مهمی برای حفظ مواد غذایی و دارویی از فساد و تلف شدن به ویژه در مناطق گرمسیر بود. این دستگاه پس از تکمیل به صورت یخچال‏ ها و سردخانه‏ های ثابت و متحرک کنونی درآمد.

  • درگذشت محسن صبا

محسن صبا استاد و نویسنده معاصر ایرانی، پس از طی دوران تحصیلات مقدماتی در مدرسه دارالفنون، راهی فرانسه شد. او پس از اخذ درجه دکترای حقوق به ایران بازگشت و به تدریس پرداخت. دکتر محسن صبا، مؤسس گروه ملی کتابشناسی ایران و همچنین کمیته بایگانی ملی وابسته به یونسکو بود. از مهمترین آثار و کتب تألیفی او می‏توان به کتاب‏شناسی گل‏های حافظ، ترجمه سفرنامه‏های مختلف و اصول فن کتابداری، اشاره کرد.

  • درگذشت لوتر بوربنگ

لوتر بوربنگ طبیعی‏دان امریکایى، در ۱۸ فوریه ۱۸۴۹م به‌دنیا آمد. وی تحصیلات رسمی را تا سن ۱۹ سالگی به اتمام رساند و از آن پس بر اثر مطالعه برخی آثار درباره جانوران و گیاهان، به تحقیق درباره گیاهان پرداخت. بوربنگ پس از چندی، راهی کالیفرنیا گردید و پنجاه سال بقیه عمرش را به آزمایش درباره گیاهان گذراند. بوربنگ قصد نفی یا اثبات مسائل علمی را نداشت، اما تجارب روزافزون او باعث گردید که از گیاهان سودمند، انواع سودمندتری به‌دست آید.

بر این اساس، بوربنگ به تکثیر صدها نوع گیاه پرداخت و در این راه به شهرت فراوانی رسید. او در میوه ‏ها نیز انواع نوظهوری تولید کرد. بوربنگ چهل سال تمام درباره گوجه فرنگی، زردآلو و تمشک مطالعه کرد و اقسام مختلفی از آن‏ها را به‌وجود آورد.

بوربنگ در سال‏های پایانی عمر خود درباره نظریه تکامل، سخنرانی‏هایى در برخی دانشگاه‏ها ایراد کرد و کتاب ‏هایی به چاپ رساند که "شیوه کار و اکتشافات لوتر بوربنگ" و "چگونگی پرورش گیاهان برای استفاده بیش‌تر" از آن جمله‏اند. لوتر بوربنگ سرانجام پس از سال‏ها تحقیق و تجربه و رده‏بندی گیاهان مختلف، در یازده اوریل سال ۱۹۲۶ میلادی در سن هفتاد و هفت سالگی درگذشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا