درگذشت جبران خليل جبران
درگذشت جبران خليل جبران
جَبران خليل جَبران، نويسنده، شاعر، نقاش و يكي از اركان صنعت ادبي عربي در سال 1883م در لبنان به دنيا آمد. او پس از طي تحصيلات خود، مسافرتهايى به اروپا كرد و انگليسي را به خوبي فرا گرفت. جَبران خليل در سالهاي اقامت در پاريس، نزد يكي از نقاشان معروف عصر به فراگيري اين هنر پرداخت. نوشته هاي جبران خليل جبران، نمادي از گستردگي خيال و نوپردازي ادبي يك نويسنده محسوب ميشود و او در ذهن بارور خود، ابداعاتِ فراواني کرد.
او همچنين آثاري به عربي دارد كه نامهاي در موسيقي، ارواح سركش، بالهاي شكسته و توفانها بسيار مشهورند. علاوه بر آن، جبران خليل داراي ديوان شعري است كه در آن درباره محبت، دين، عدالت، حق و آزادي و سعادت اشعاري را سروده است و جَبران خليل جَبران سرانجام در دهم آوريل 1931م در 48 سالگي در نيويورك درگذشت و پيكرش را در زادگاه اصلياش، لبنان به خاك سپردند.
تولد رابرت برنز وودوارد
رابرت برنز وودوارد متولد ۱۰ آوریل ۱۹۱۷بود.وی شیمیدان آلی آمریکایی زاده بوستن بود. از نظر بسیاری او برترین شیمیدان آلی قرن بیستم محسوب میشود.[۱] او سهم بزرگی در کمک به شیمی آلی مدرن مخصوصا در سنتزها و تعیین ساختار پیچیده تولیدات طبیعی دارد. او از نزدیک با رولد هافمن در باره مطالعات نظری واکنشهای شیمایی کار کردهاست.او برنده جایزه نوبل شیمی در سال ۱۹۶۵ گردید.وی ۸ ژوئیه ۱۹۷۹ درگذشت.
تولد محمود عنبرانی
محمود عنبرانی متولد ۲۲ فروردین ۱۳۱۶ در مشهد بود.وی شاعر، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ایرانی است.وی از پدری مشهدی (طلاساز) و مادری یزدی درسال ۱۳۱۶ چشم به جهان گشود. پس از گذراندن دوران کودکی و نوجوانی، در رشته تجربی تحصیلات متوسطه خود را سپری کرد. در سال ۱۳۳۵ در کنکور دانشکده پزشکی مشهد پذیرفته شد، ولی به دلیل مشکلات شخصی از آن چشم پوشید. در سال ۱۳۴۳ در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی مشهد پذیرفته شد و سال آخر دورهٔ کارشناسی در کنکور بورسیه هنرهای دراماتیک اهدایی دانشگاه نانسی فرانسه، رتبه اول را از میان کلیهٔ دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد کسب نمود، ولی به دلیل مشکلات خانوادگی از سفر به فرانسه انصراف داد. بعد از آن در سال ۱۳۴۷ پس از فارغالتحصیلی در رشتهٔ زبان و ادبیات فرانسه، به اصفهان نقل مکان نمود و با گذراندن دورهٔ مدیریت در دانشگاه اصفهان، به عنوان سرپرست امور اداری مرکز هماهنگی کارخانهٔ ذوب آهن اصفهان، مشغول به فعالیت گردید.
در سال ۱۳۵۴ به تهران نقل مکان کرد و در مجتمع آموزشی صنعتی کشور (در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی کنونی ادغام شد) در پستهایی همچون معاونت اداری مالی دانشگاه و سرپرست کارگاههای خاک سفید تهران پارس فعالیت نمود. پس از آن درخواست بازنشستگی نموده و بخش اعلام فرهنگ لاروس کوچک فرانسه (انتشارات دنیا) را به فارسی برگرداند. همچنین بخشهای ادبی، پزشکی و دارویی دائرةالمعارف دانش بشر را اصلاح کرد.
در سال ۱۳۶۴ دوباره به شهر مشهد بازگشت و در مؤسسهٔ پژوهشی بنیاد پژوهشهای اسلامی به عنوان محقق تا سال ۱۳۸۱ مشغول به کار گردید. در این مدت اقدام به چاپ و انتشار کتابها و کتابچههای علمی فراوانی کرد.