هدایت سیستم بدنی در جهت سالم یا ناسالم

به گزارش سیناپرس اردبیل، مطالعه جدید ناشی از تحقیقات قبلی انجام شده توسط محققی به نام کلیس  است که بر ناحیه ژن FTO متمرکز شده است که با توده چربی و خطر چاقی مرتبط است.

با توجه به تحقیقات قبلی ما می‌دانیم که چگونه ژن‌ها یک مسیر سیگنالینگ را تنظیم می‌کنند که برخی از انواع سلول‌های چربی نابالغ را به سلول‌های چربی سوز یا سلول‌های ذخیره‌کننده چربی تبدیل ‌کند.کلیس همراه با همکارانش در MIT و دانشکده پزشکی هاروارد، توالی RNA تک سلولی را بر روی بافت ماهیچه‌ای اسکلتی، بافت چربی سفید در اطراف اندام‌های داخلی و بافت چربی سفید زیر جلدی موجود در زیر پوست انجام داد.

یکی از نکات کلی که ما در مطالعه خود دریافتیم، که کاملاً واضح است، این است که چگونه رژیم‌های پرچرب همه این سلول‌ها و سیستم‌ها را به یک طریق تحت فشار قرار می‌دهند و به نظر می‌رسد ورزش تقریباً همه آنها را برعکس می‌کند. درواقع ورزش واقعاً می تواند تأثیر عمده ای در سراسر بدن داشته باشد.
این سلول‌ها می‌توانند به سلول‌های دیگر مانند سلول‌های چربی یا فیبروبلاست‌هایی که بافت‌ها و اندام‌ها را به هم متصل می‌کنند تمایز پیدا کنند، و دانشمندان دریافتند رژیم غذایی پرچرب توانایی آن‌ها را برای تمایز به سلول‌هایی که چربی را ذخیره می‌کنند، افزایش می‌دهد. برعکس، نشان داده شد که ورزش این اثر را معکوس می کند.

علاوه بر این، رژیم غذایی پرچرب باعث شد که سلول های بنیادی مزانشیمی عواملی ترشح کنند که ساختار حمایتی اطراف سلول ها به نام ماتریکس خارج سلولی را تغییر می دهد. این تغییر شکل ماتریکس محیط التهابی تری ایجاد کرد و منجر به ساختار جدیدی شد که سلول های ذخیره کننده چربی را در خود جای می دهد.

نویسندگان دریافتند که رژیم‌های غذایی پرچرب ژن‌های حاکم بر ریتم‌های شبانه‌روزی را سرکوب می‌کنند، در حالی که ورزش اثر معکوس دارد و آن‌ها را تقویت می‌کند. دو مورد از این ژن ها با ژن های انسانی مرتبط با ریتم شبانه روزی و خطر بالای چاقی مطابقت داشتند.

کلیس می گوید: «مطالعات زیادی انجام شده است که نشان می دهد زمانی که در طول روز غذا می خورید در نحوه جذب کالری بسیار مهم است. ارتباط ریتم شبانه روزی بسیار مهم است و نشان می دهد که چگونه چاقی و ورزش در واقع به طور مستقیم بر ریتم شبانه روزی در اندام های محیطی تأثیر می گذارد، که می تواند به طور سیستماتیک بر روی ساعت های دیستال عمل کند و عملکرد سلول های بنیادی و ایمنی را تنظیم کند».

دانشمندان اکنون با تجزیه و تحلیل نمونه‌هایی از روده، کبد و مغز موش برای کشف تغییرات روی آن بافت‌ها و جمع‌آوری نمونه‌های خون و بافت از افراد برای بررسی تفاوت‌ها در فیزیولوژی انسان، بر روی این کار هستند. نویسندگان این یافته ها را شواهد دیگری از اهمیت رژیم غذایی و ورزش سالم برای سلامتی ما می دانند.

درک مکانیسم‌های مولکولی که محرک‌های اثرات مفید ورزش و اثرات مضر رژیم غذایی پرچرب هستند، بسیار مهم است، به طوری که ما بتوانیم بفهمیم که چگونه می‌توانیم مداخله کنیم و داروهایی بسازیم که تاثیر ورزش را تقلید کنند.

 

منبع:new atlas
مترجم: پریناز نصرتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا