کشف یک درمان جدید برای بیماری آسم

به گزارش سیناپرس اردبیل، تحقیقات جدید راه بالقوه ای را برای هدف قرار دادن علت اصلی بیماری نشان می دهد، یعنی مولکولی که از تغییرات ساختاری در راه های هوایی موش های مبتلا به آسم جلوگیری می کند و علائم آنها را در عرض چند هفته از بین می برد.

آسم توسط آلرژن‌های استنشاقی مانند گرد و غبار ایجاد می‌شود که می‌تواند باعث واکنش‌های التهابی شود که مجاری هوایی را منقبض کرده و تنفس فرد را مختل می‌کند. این علائم حاد را می‌توان با مسکن‌های استنشاقی و داروهای کورتیکواستروئیدی کنترل کرد، اما مشکلات طولانی‌مدت می‌تواند ناشی از فرآیندی به نام بازسازی راه هوایی باشد که هیچ گزینه درمانی برای آن وجود ندارد.

در طی واکنش به آلرژن‌ها، سلول‌های بنیادی معروف به پریسیت به سطح راه‌های هوایی حرکت می‌کنند، جایی که شروع به تبدیل شدن به سلول‌های دیگر می‌کنند که به مرور زمان راه‌های هوایی را ضخیم‌تر می‌کنند. این امر تنفس فرد را بیشتر محدود می کند و می تواند منجر به علائم مزمن مانند تنگی نفس و خس خس سینه شود.

در یک مطالعه جدید، محققان دانشگاه استون و امپریال کالج لندن مولکولی را نشان دادند که ممکن است از بازسازی این راه هوایی جلوگیری کند. این مولکول که با نام LIT-927 شناخته می شود، با مسدود کردن سیگنال پروتئینی به نام CXCL12 کار می کند، که همان چیزی است که پری سیت ها را تحریک می کند تا به دیواره های راه هوایی مهاجرت کنند. در آزمایش‌هایی که روی موش‌های مبتلا به آسم انجام شد، محققان دریافتند که علائم حیوانات اساساً پس از دو هفته درمان با LIT-927 ناپدید شدند.

دیواره های راه هوایی آنها نیز بسیار نازک تر از موش های درمان نشده بود. همانطور که این پیشرفت امیدوارکننده به نظر می رسد، هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن قبل از آزمایش آن در انسان وجود دارد. در مرحله بعد، تیم قصد دارد بررسی کند که چه مقدار از دارو باید تجویز شود و در چه مرحله ای از پیشرفت بیماری بهتر عمل می کند.

دکتر جیل جانسون، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «با هدف قرار دادن مستقیم تغییرات در راه هوایی، ما امیدواریم که این رویکرد بتواند در نهایت بتواند درمان دائمی و موثرتری نسبت به درمان های موجود ارائه دهد، به ویژه برای بیماران مبتلا به آسم شدید که به استروئیدها پاسخ نمی دهند».  مطالعه.  با این حال، این کار هنوز در مرحله اولیه است و قبل از اینکه بتوانیم آزمایش آن را در افراد شروع کنیم، تحقیقات بیشتری لازم است.

منبع:new atlas
مترجم: پریناز نصرتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا