کاروان ترویج کشاورزی به اردبیل رسید
به گزارش سیناپرس اردبیل، نادر تقیزاده ۱۱ خرداد در مراسم آغازین فعالیت کاروان ترویجی بخش کشاورزی در اردبیل اظهار کرد: بعد از استان کرمانشاه، دومین مقصد این کاروان استان اردبیل تعریف شده تا در قالب اکیپهای مختلف از صبح امروز در شهرستانهای مختلف کارشناسان و متخصصان حوزه کشاورزی و ترویج در کنار زارعین و بهرهبرداران این بخش بتوانند ایرادات و اشکالات را رفع کنند.
وی تصریح کرد: استان اردبیل قطب تولید محصولات متنوع کشاورزی با ظرفیت چهار میلیون تن برداشت محصولات زراعی، باغی و دامی است که در دشت اردبیل کشت و زرع سیبزمینی و حبوبات به اشکال مختلف در حال انجام است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در گام نخست این کاروان در مرکز استان از مجموعه تولیدی گیاهان دارویی در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل بازدید کرد که در این مرکز ۷۰ نوع محصول با پایه گیاهان دارویی تولید و روانه بازار مصرف میشود.
تقیزاده حضور این کاروان ترویجی را در مزارع سیبزمینی دشت اردبیل به ویژه منطقه کلخوران یادآور شد و افزود: در این دشت برنامههای ترویجی و انتقال دانش و تجربه در قالب نظام نوین ترویج و الگوی کشت ارائه شده تا با همراهی یاوران تولید و کارشناسان مجرب تولیدکنندگان بتوانند اثربخشی این فرآیند را شاهد باشند.
وی به راهاندازی سیستم هوشمند آبیاری مزارع سیبزمینی در دشت اردبیل به روش تیپ اشاره کرد و ادامه داد: عمده اراضی کشاورزی دشت اردبیل با همراهی زارعین به روشهای نوین آبیاری مجهز شده و سعی بر این است تا با ایدههای خلاقانه و نوآورانه در بستر دانشبنیان بتوان تحولاتی را در حوزه کشاورزی رقم زد.
تقیزاده ضرورت توجه به نوآوری و فعالیتهای متفاوت از گذشته را در تولید محصولات زراعی و باغی یادآور شد و خاطرنشان کرد: در بازدید از مزارع نوآوری سیبزمینی اردبیل در کنار معرفی ظرفیتهای بینظیر، مقایسه کشت تلفیقی با آرایش کشت معمولی به انجام رسید تا کاروان ترویج ارتقا بهرهوری بخش کشاورزی بتوانند به اهداف مورد نظر در این حوزه دست پیدا کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در قالب این طرح سعی بر این است تا ضریب نفوذ دانش و فناوری در عرصه تولید و تحویل محصول استراتژیک به بازار به شکل مؤثر فراهم آمده و حرکتهای مطلوبی را در این بخش شاهد باشیم.
تقیزاده بیان کرد: در کنار همراهی اعضای این کاروان و اکیپهای ترویجی در مزارع کشت اردبیل و نمین، کانون دختران و پسران روستایی و عشایری نمین که به تازگی افتتاح شده، مورد بازدید اعضای این کاروان قرار گرفت تا بیش از گذشته با منطقه بکر فندقلو و قابلیتهای آن آشنایی شوند.